Britse RBW EV bewijst: elektrische MG kan perfect roadster zijn

RBW EV Roadster 2020

Het klassieke Britse merk MG mag dan wel teruggekeerd zijn als elektrische SUV onder Chinese vleugels, deze kleine Britse constructeur laat zien dat er ook nog plaats is voor een elektrische MG roadster: de RBW EV Roadster.

De inspiratiebron voor deze elektrische tweezitter is uiteraard de MGB uit de jaren 60. Het koetswerk is gloednieuw, maar volgens de specificaties van toen nagemaakt door British Motor Heritage, een kleine toeleverancier die gespecialiseerd is in het opnieuw vervaardigen van klassieke koetswerken.

RBW EV Roadster 2020

Onderhuids plaatst deze RBW EV Roadster de elektromotor achteraan en de batterij vooraan. Voor een betere gewichtsverdeling, aldus de Britten. Die lithium-ionbatterij zorgt voor een rijbereik van 260 kilometer, al kun je optioneel voor een grotere variant kiezen die het rijbereik vergroot naar een goeie 320 kilometer.

Achteraan zorgt een elektromotor van 70 kW (95 pk) voor het vermogen. Verwacht geen knalprestaties: 0 tot 60 mijl per uur (96 km/u) duurt 9 seconden, de topsnelheid bedraagt net geen 130 km/u. Een op maat gemaakte onafhankelijke coilover-ophanging en remmen met regeneratieve functie zorgen wel voor het nodige rijplezier.

RBW EV Roadster 2020

Wie een van de dertig exemplaren van deze RBW EV Roadster wil, moet een voorschot van 5.000 pond neerleggen om in totaal minstens 90.000 pond te betalen. De productie begint in 2021, later volgt er nog een GT-versie met vast dak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws