Nieuwe Opel Mokka gaat meteen elektrisch

Opel Mokka Teaser 2020

De nieuwe generatie Opel Mokka zal zijn genen delen met de Peugeot 2008 en DS 3 Crossback. Daardoor behoort elektrificatie tot de mogelijkheden. Een kans die Opel niet laat liggen, want de nieuwe Mokka die eind dit jaar het levenslicht zal zien komt er als volledig elektrisch model. Geen nood, ook verbrandingsmotoren tekenen nog present.

Sinds Opel onder de vleugels van PSA (Peugeot, Citroën en DS) is beland, volgt het Duitse merk braaf de strategieën van de merken binnen de groep. Eén van de strategieën is het idee om geen aparte EV's te creëren, wel gewoon bestaande modellen uit te rusten met elektrokracht. Het beste voorbeeld daarvan is de Peugeot e-208, waarvan de elektrische Opel Corsa-e het DNA gebruikt.

300 km range

Hetzelfde verhaal zullen we eind dit jaar krijgen voor de nieuwe generatie Mokka. Het kranig oudje van Opel zal na 8 jaar aflossing krijgen van een opvolger die meteen gebruik mag maken van het CMP- en e-CMP-platform. Daardoor komt de Mokka er als crossover met reguliere verbrandingsmotor én als full-EV.

Die EV, hoogstwaarschijnlijk de Mokka-e, zullen we het eerst op ons bord krijgen. Hoewel Opel nog geheimzinnig blijft over de specs geeft even over de landsgrens turen ons alle info. Bij Peugeot staat namelijk de e-2008 op de parking met een 136 pk sterke elektromotor op de vooras en een accu van 50 kWh. Dat de Mokka-e die aandrijflijn over zal nemen... dat is eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Daardoor zal de elektrische crossover zo'n 300 kilometer ver moeten geraken.

Ook benzine en diesel

Liever een klassieke verbrandingsmotor? Ook daar zal de Mokka vanaf volgend jaar zijn Duitse genen verliezen. Want de Duitser krijgt Franse blokjes onder de kap. Denk dan aan een 1.2 liter driecilinder benzine met 100, 130 pk of 155 pk en een 100 of 130 pk sterke 1.5-liter viercilinder diesel.

Tenslotte geven we nog even mee dat Opel voor het design van de nieuwe Mokka grijpt naar designkenmerken van de GT X Experimental, een conceptcar uit 2018. Later dit jaar krijgen we alvast alle informatie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws