Mercedes GLC debuteert in juni

mercedes-glc-teaser

De conceptuele coupevariant hebben we al, maar nu weet Mercedes officieel aan te kondigen dat de opvolger van de GLK, de GLC, op 17 juni het levenslicht zal zien. De Audi Q5 en BMW X3 kunnen al maar beter op hun tellen letten.

De GLK was tegenover zijn andere Duitse rivalen nooit echt een verkoopsucces. Met diens opvolger, de GLC, is Mercedes uit op wraak. Althans, dat denken we. Meer nog, ten tijde van de GLK was het Duitse merk nog oubollig, nu is het hipper dan ooit dankzij de A-Klasse en zijn derivaten.

Maar goed, wat je juist kan verwachten met de GLC? Wel, een zogenaamde compacte SUV genre Audi Q5, BMW X3 en ook wel wat Land Rover Discovery Sport. Hoe hij er juist komt uit te zien, daarvoor moeten we wachten tot 17 juni. Al heeft Mercedes nu al de GLC Coupe concept losgelaten op de wereld. Een concept die niet alleen in productie zal gaan (als BMW X4 rivaal), maar ook grotendeels het design dicteert voor de GLC.

Het bijhorende teaserbeeld bij het bericht van Mercedes toont alvast niets. Of je moet er uit concluderen dat de carrosserie een zandmotiefje krijgt...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws