Alpina B6 GC: sereen M6'jes inhalen

alpina-b6-gran-coupe-2015_02

Fan van het snelste gerief bij BMW, maar geen zin in de exuberante styling van zo'n M6? Dan verwijzen we je door naar Alpina. Want hun laatste creatie, de B6 Gran Coupé, is met z'n 600 pk krachtiger dan een M6 en qua styling een stuk ingetogener.

Alpina een tjoener noemen zou niet echt respectvol zijn. Het bedrijf met een voorliefde voor BMW's perfectioneert eerder wagens. Dat is ook het geval met de nieuwe B6. Origineel een faceliftmodel van de 6 Reeks Gran Coupé, maar na het bezoekje in het hoofdkwartier van Buchloe een bruut op wielen. Niet dat je het er aan zou zien, want buiten de subtiele lip onder de voorbumper, hertekende achterbumper, kleine achterspoiler en typerende Alpina-velgen blijft het geheel zeer sereen.

Non op de parking, beest in de straat

Toch mag je de B6 niet zien als een nonnetje. Want onder de kap werd de Twin Turbo 4.4-liter V8 van BMW opgepompt naar maar liefst 600 pk en 731 Nm. Ter vergelijking, de M6 Gran Coupé die wij ooit reden was een kanonskogel op wielen en deed het met 'maar' 560 pk en 680 Nm.

alpina-b6-gran-coupe-2015_02

Al stopt de pret daar niet, want Alpina maakt meteen ook gebruik van de xDrive-vierwielaandrijving waardoor al die kracht een stuk beter naar de grond kan gezet worden. Een sprintje naar de honderd klok je daardoor af in 3,6 seconden en de topsnelheid is begrenst op 322 km/u. Niet slecht voor een luxesloep...

alpina-b6-gran-coupe-2015_02

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws