Opel Monza Concept komt naar Frankfurt

Opel Monza Concept

Herinner je je nog die strak gelijnde coupé gebaseerd op de Opel Senator in de jaren 80? Wel, die Monza krijgt een - soort van - comeback op het autosalon van Frankfurt later dit jaar. Niet als aanleiding naar een mogelijk productiemodel, wel om de nieuwe designtaal van Opel te tonen.

En dat is spijtig, want we wachten al jaren tot Opel het Monza/ Calibra naamplaatje terug vanonder het stof haalt. Het conceptmodel toont nog maar eens aan hoe knap een coupé bij de Opel dealer zou staan.

Toekomstvisie

De concept met de Adam-achtige grille, smalle koplampen en extreem gesculptuurde luchtinlaten ziet er geweldig - laag - uit. Met dit conceptmodel wil Opel "a vision for the company's future" geven (lees: kijken wat het publiek er van vindt en dan elementen overnemen op toekomstige Opels).

In de wandelgangen wordt er geroddeld dat de Monza Concept gebouwd is op een verkort platform van de Cadillac ATS. De aandrijving gebeurt - zoals het een echte concept beaamt - op de achterwielen en de motor zal waarschijnlijk een ecoflexding zijn van één liter groot met achtien turbo's en 580 pk. Want het is heerlijk om specificaties van conceptwagens te verzinnen.

Neem het van ons aan Opel, na de Cascada wordt het tijd voor het grote geweld. Neem de Monza gewoon in productie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws