Komt Hyundai dan toch nog met i20 N? [Render]

hyundai i20 n render

Bij de onthulling van de i30 N was het klaar en duidelijk, van de huidige generatie i20 komt er geen N-derivaat. Alleen heeft die i30 N iets teweeggebracht bij het Zuid-Koreaanse merk; een stevige verkoop. Waardoor de Koreanen de smaak van snelle rakkers hebben te pakken. Mag Biermann dan toch nog een current generation i20 N bouwen?

Met de i30 N hatchback, i30 N Fastback en Veloster N is het N-submerk van Hyundai al drie potente rakkers rijk. Al stopt de N-pret daar niet, want Hyundai heeft haar tegenwoordig verafgode Alber Biermann (ex-BMW-M) groen licht gegeven voor een reeks andere modellen. Eén daarvan is een op zichzelf staand model dat moet dienen als vlaggenschip van het N-merk. Zoals Mercedes-AMG doet met haar GT en GT 4-Door. Dat vlaggenschip zou alvast iets zijn dat niemand van Hyundai verwacht, iets "exotisch".

hyundai i20 n render

Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat de RM 16 N met middenmotor op til staat. Daarnaast kijkt het merk ook nog naar N-varianten van bestaande modellen. Zoals de Kona bijvoorbeeld. Maar ook de i20 duikt weer op in diezelfde adem. De kans bestaat dan ook dat we een huidige generatie uitzwaai-i20-N zullen krijgen. Is dit niet het geval, dan zullen we tot 2020-ig moeten wachten voor een N-derivaat van de volgende generatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws