Bentley Bentayga krijgt V8-diesel met elektroturbo onder de kap

bentayga-diesel

Met de Bentayga spreekt Bentley een enorm grote markt aan. Eéntje die geen graten ziet in een diesel onder de kap van haar SUV. Een 3-liter V6 kan je moeilijk adequaat genoeg noemen voor het merk. Daarom doen ze beroep op de 4.0 V8 TDI vanuit de Audi SQ7. Nou, dat klinkt al een stuk beter.

Er bestaat geen beter moment voor Bentley om een diesel voor het eerst aan te bieden. Want met de Bentayga heeft het merk een knoert van een SUV in de rangen staan. En zoals we weten lenen die bakbeesten zich om een koppelrijke diesel onder de kap te lepelen. Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu zou een insider van het merk de bevestiging hebben gegeven: De Bentayga krijgt de 4.0-liter V8 met e-turbo vanuit de Audi SQ7.

Geen complete verassing, want de Bentayga rolt op het MQB-chassis van de Q7 en daarnaast zou Audi nooit zo'n potente diesel ontwikkelen als het enkel maar was om in één modelletje te lepelen. De motor moet dus genoeg spreiding hebben en dat lijkt met de Bentayga te gebeuren. Over het blok is zelfs in Audi-trim nog niet alles geweten. Al zweven de geruchtencijfers rond 435 pk en 1.000 Nm. Getalletjes waarmee je best kan uitpakken in je Bentley. Al hopen we nu al dat er een knoert van een diesel-logo op de koffer zal prijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pol 12:42
afbeelding van Pol

koop je zo'n dure wagen die eigenlijk een gepimpte Audi is....pfff

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws