Niet weer: Dodge Viper in 2017 ten dode opgeschreven?

dodge-viper-gtc_01

De laatste generatie Viper heeft een woelig leven achter zich. Een leven waar volgens de laatste info al in 2017 een einde aan zal komen. Amper vier jaar na de introductie.

De derde generatie Viper (die tot 2010 liep) zou de laatste ooit zijn, want Dodge zag geen opvolging zitten en heel het chrysler concern zat in een overnamen/ samenwerking met Fiat. Grote baas van Fiat Chrysler Autombiles (FCA), Sergio Marchionne, gaf toch zijn groen licht waardoor we in 2013 de opvolger kregen onder de SRT-badge. Niet voor lange duur, want dit jaar kwam er een einde aan SRT als apart merk waardoor de Viper terug een Dodge-badge kreeg opgespeld.

'T is gedaan

Nu meldt Allpar - een Amerikaanse website die zich toespitst op Chryslernieuws - dat het wel eens over en uit kan zijn voor de Viper in 2017. De fabriek zal namelijk sluiten en op dit moment is er nog geen sprake van een andere fabriek die de productie zal mogen overnemen. Het einde van een icoon met een 8.4-liter V10 als kloppend hart? De kans is groot, maar als we één ding hebben geleerd van de Viper, dan is het wel dat je de slang bijna niet dood krijgt...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:58
afbeelding van Techno Patat

Tjah: lijkt keihard op een corvette, rijdt minder goed, verbruikt merkelijk meer, zware concurrentie in die klasse,... Een beetje een auto die het allemaal net niet is in de huidige tijd. Dan snap ik het wel dat hij het net niet wordt ook...

Ik zou graag zeggen dat ik 'em zou missen, maar afgezien van een sporadisch youtube filmpje bij de launch heb ik er de laatste 2jaar niets meer van gehoord. En wat je niet kent kan je niet missen ook :-)!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws