Belgische supercar: Minerva J.M. Brabazon

Minerva J.M. Brabazon

Minerva, het Belgische Rolls-Royce van begin vorige eeuw, plant een comeback. De Minerva J.M. Brabazon wordt een supercar met een V12 motor met twee turbo's en een topsnelheid van +400 km/u.

Zo staat het alvast op hun website die nog niet al te lang online is - met de nodige schrijffouten en zonder Nederlandstalige variant. Enige vorm van voorzichtigheid is hier dan ook op zijn plaats. Want er zijn al veel merken de revue gepasseerd die pochten met digitale beelden, een miljoen pk en een topsnelheid van +400 km/u.

Hybride technologie

De J.M. Brabazon, genaamd naar een Britse Hertog die destijds racete met wagens van Minerva, zou verder een op en top moderne supercar moeten worden. Denk aan een power to weight ratio van 1 op 1, een V12 in het midden, een elektromotor aan elk voorwiel en een carbon monocoque. De sprinttijd naar de honderd is nog niet bekend. Al is dat niet gek als je bedenkt dat de wagen - naar alle waarschijnlijkheid - nog niet eens bestaat.

Minerva J.M. Brabazon

Mengelmoes van design

De wagen zelf ziet er uit als een liefdeskind van de Audi R8 GT en de Porsche 918 Spyder . Een brede voorsmoel met een sausje van de R8 krijgt over de gehele lengte plaats om te ademen. In zijaanzicht zien we nog meer luchtgaten en een profiel dat wat doet denken aan eerdergenoemde Porsche 918. Maar dan wel met een bol dak. Achteraan zien we dat de J.M. Brabazon het zonder achterraam moet doen. Verder lijkt het - nu we toch al de vergelijkingsmolen op gang hebben getrokken - op de achterkant van de Artega GT.

Minerva J.M. Brabazon

Zijn Belgische constructeurs aan een opmars bezig?

Globaal gezien is het design vrij cartoony getekend. De vraag is dan ook maar of we hier ooit een daadwerkelijk productiemodel van gaan zien. Wij zijn alvast benieuwd. Want na Gillet dat al jaar en dag Belgische wagens maakt en de comeback van Imperia zou er nu dus een derde sportwagenbouwer in België opduiken. We houden jullie op de hoogte.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 19:56
afbeelding van Wim

Dat is nog eens een verassing, volgens de legende reed Al Capone met Minerva's, omdat die stevigere deuren hadden dan de Rolls Royce's, check ook mijn arikel rond Minerva's in WO1

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws