Wacht wat: Peugeot 208 nu ook als rouwauto

Peugeot 208 lijkwagen rouwauto

Zijn de rouwauto's in onze contreien vaak van Amerikaanse aard, dan gebruikt een carrosseriebedrijf in Argentinië graag auto's van Europese komaf. Nee geen statige Mercedes E-Klasse of Maserati Ghibli, wel een... Peugeot 208?!

Neem er je lijstje van "modellen die je nooit als rouwauto zou verwachten" er maar bij en schrap de Peugeot 208. Want een bedrijf in Argentinië heeft zich vergrepen aan de nieuwe generatie 208 om er een lijkwagen van te maken. En eerlijk, het resultaat is niet eens zo afschuwelijk.

Vakwerk

In de basis werd alvast een instapmodel van de huidige 208 gebruikt, getuige de 15-duims wieldoppen en halogeen koplampen. De snuit en derrière werden behouden maar alles boven de schouderlijn en tussen de wielkasten werd grondig aangepakt. Het resultaat is een 208 zoals we 'm nog nooit hebben gezien en eentje die ei zo na door zijn midden lijkt te breken.

Eerlijk is evenwel eerlijk; Carrozados Rosano, het bedrijfje achter deze conversie, weet een fraai stukje plaatwerk te maken. Want de lijnen van de 208 verzoenen mooi met de toegenomen proporties. Zelfs het bredere dak wordt mooi weggewerkt boven de voordeuren. Of een Peugeot 208 nu het meest gepaste vehikel is voor je laatste rit, dat is een geheel ander verhaal natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws