Mini trekt deze week doek van Aceman, een elektrische crossover

Mini Concept Aceman teaser

Het Britse Mini zal op woensdag 27 juli een nieuwe conceptwagen boven de doopvont houden. Die "Concept Aceman" dient als een vooruitblik op een elektrische crossover die onder de Countryman komt staan en de Mini Cooper Electric mag vergezellen.

Wie kent de Paceman nog? Een driedeursvariant van de Mini Countryman die - wegens teleurstellende resultaten - in alle stilte uit de catalogus werd gehaald. Wel, het lijkt er op dat die Paceman een spirituele opvolger krijgt. Het is te zeggen; Mini bijtelt de "P" van de naam, zwiert een elektrische aandrijving onder het geheel en voilà, de Concept Aceman is geboren!

Zijn naam heeft 'ie alvast mee

Aceman, het bekt niet alleen lekker, Mini heeft ook grootse verwachtingen van dit nieuwe model. Want de volstrekt elektrische crossover moet met zijn moderne looks en duurzame productie zakelijke rijders overstag laten gaan voor een scheut Britse EV. Voor het productiemodel de baan op rijdt, is het echter eerst tijd voor de conceptversie. Die krijgen we deze woensdag (27 juli 2022) alvast in vol ornaat te zien. Hoewel dat nog maar twee dagen in de toekomst is, blijft Mini vrij scheutig qua informatie. Enkele designdetails krijgen we alvast te zien. Denk dan aan een gedigitaliseerde grille en dito koplampen.

Mini Concept Aceman teaser

De Aceman is alvast de eerste aanzet voor een stroomversnelling binnen het merk van de iconische auto. Want op korte termijn zal de elektrische Mini driedeurs afgewisseld worden door een nieuwe generatie, wordt ook de nieuwe generatie Mini cabrio hoogstwaarschijnlijk elektrisch én krijgen we uiteraard deze Aceman. Woensdag alvast meer info over een auto die niet enkel technisch Mini prepareert voor de toekomst... maar ook Mini's nieuwe designtaal wereldkundig zal maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws