VW ID. Life Concept: Polo van de toekomst (2021)

Volkswagen ID Life Concept

In 2025 zal Volkswagen een betaalbare elektrische auto onder de ID.3 lanceren. Van die "ID.2" krijgen we nu een eerste glimp in de vorm van de ID. Life Concept. Het Duitse automerk mikt op een range van 400 kilometer, een prijs van 20.000 euro en uitvoerig gebruik van recycleerbare materialen.

Binnenin de Volkswagen Group is Seat volop bezig met de ontwikkeling van een nieuw onderstel voor een nieuwe generatie van kleine elektrische EV's. Volkswagen gaat nu al even met de pluimen lopen door met de ID. Life Concept te tonen hoe die nieuwe familie van elektrische kleintjes er uit kan zien. Dit is dé voorbode voor de ID.2 die in 2025 zal verschijnen.

Less is more

Visueel neemt deze conceptwagen alvast ver afstand van de huidige ID.3. Geen gestroomlijnde hatchback, wel een blokkige crossover. VW zegt dat het op designvlak voor minimalisme gaat om zo de impact op het milieu te beperken. Wat het daar mee bedoelt? Wel, des te minder franjes, des te minder complexiteit in het productieproces. Hoewel de proporties van deze conceptwagen dus vrij banaal zijn, is er wel ruimte voor designkenmerken. Kijk maar eens naar de schouderlijn op de flank die een knik neemt aan de achterdeur en de schubbenhuid op het dak en de "motorkap"

Volkswagen ID Life Concept

Het interieur zet de kaart van minimalisme verder. Een compleet lege boordplank laat nog net plaats voor een stuur. Een head-updisplay moet voor de nodige informatie zorgen terwijl je smartphone kan ingezet worden als "infotainmentscherm". Een beetje gek is het dan wel dat Volkswagen een gigantisch scherm voorziet in de concept die de auto omtovert tot een kleine cinema of gameruimte. Voorts is het interieur opgetrokken uit een rist recycleerbare materialen.

234 pk?!

EV-fans zijn natuurlijk benieuwd naar de fundamenten van deze conceptwagen. Want die bouwstenen zullen ook gebruikt gaan worden voor het productiemodel in 2025. Hoewel vaak gezegd wordt dat het hier over een verkorte versie van het MEB-platform gaat dat je momenteel ook tegen komt onder de ID.3 en co is dat niet helemaal waar. Deze concept maakt namelijk duidelijk dat alle modellen onder de ID.3 gebruik zullen maken van een ander platform mét voorwielaandrijving. De elektromotor zit in dit geval dus op de vooras, waardoor er meer kofferruimte aanwezig is.

Volkswagen ID Life Concept

Technisch gaat het over een maar liefst 234 pk sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een accu van 57 kWh. Goed voor een theoretische range van 400 kilometer. Stiekem zijn dat cijfers die we waarschijnlijk terug gaan zien op de topversie. Die kan wel eens door het leven gaan als ID.2 GTX. Zonder twijfel komen er ook meer modale vermogens naar de uiteindelijk productieversie. Vermogens die potentieel de range nog ten goede komen.

Ruimtegolf

Met zijn lengte van 4,1 meter neemt de ID. Life Concept de parkeerruimte van een Polo in. De wielbasis van 2650 mm zorgt er echter voor dat het binnenin (in theorie) ruimer is dan in de huidige Golf. Buiten lekker veel beenruimte zorgt die wielbasis en elektrische set-up eveneens voor een grotere koffer.

Volkswagen ID Life Concept

Zoals eerder gezegd moet in 2025 een productie-afgeleide van deze conceptwagen op de markt gaan komen. Volkswagen gaat er prat op dat die auto tussen de 20.000 à 25.000 euro moet gaan kosten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws