Ferrari toont eerste beeld van One-Off SP Arya

Een lieve Arabier met de naam Cheerag Arya maakte zijn fortuin in de farmacie en is fervent Ferrari-verzamelaar. Zijn collectie bestaat uit klassiekers, concepts en hedendaagse modellen. De man heeft Ferrari ervan kunnen overtuigen om een one-off te maken voor hem. Daarvoor heeft hij vooral geld op tafel gelegd, een vlotte babbel doet er niet zo toe lijkt ons.

Alles samen stelde Ferrari hem 12 varianten op basis van de 599 GTO voor. Hij koos het beste van alle twaalf varianten en liet dat mixen tot dit eerste model. Er zou reeds een kleimodel klaar zijn, de productievariant live zien zit er momenteel niet in. Arya zegt dat het een persoonlijk iets is, en dat hij er geen behoefte aan heeft om zijn wagen aan de buitenwereld te tonen, dat siert hem dan weer.

Voor de Ferrari's Special Projects group is dit het vijfde model na onderandere de SP12 EC voor Eric Clapton, P540 Superfast Aperta en Superamerica 45.

Ferrari one-off arya

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 12:55
afbeelding van Quin

Ik hoop voor hem dat hij hij toch eens gaat buitenhalen voor mee te rijden, zeker? Zonde van zo'n one-off als de modale mens hem zelf niet te zien krijgt ;).

Die SP12 van Clapton vond ik wel zeer knappe versie, veel retro-elementen.

Techno Patat 13:43
afbeelding van Techno Patat

Ligt dat nu aan mij, of zijn dat 'gewone' BBS motorsports velgen die er onder liggen? De rest ziet er wel netjes uit, maar dat ze eerst maar beginnen aan de leveringen van de F12 en er dan iets speciaals mee doen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws