Ook Volvo XC40, EX40 en EC40 krijgen lekker duistere ‘Black Edition’ (2024)

Volvo XC40 Black Edition 2024

Vind je een Volvo wel vet, maar mag het altijd een beetje stoerder? Dan hebben de Zweden goed nieuws voor jou want ze gaan meer modellen aanbieden met een verduisteringspakketje. Zo komt de ‘Black Edition’ nu ook naar de XC40, de EX40 en de EC40 — wacht, de EC-wat?

Er was een tijd waarin Volvo’s voornaamste verkoopargument zijn veiligheid was, maar tegenwoordig verwacht de koper meer dan alleen dat. Zo worden de auto’s ook gewoon gekocht voor hun looks en af en toe rij je zelfs eens een exemplaar tegen het lijf dat sportief werd aangekleed met zwarte velgen en verduisterde logo’s. Zo’n behandeling biedt Volvo tegenwoordig ook zelf aan op de XC60, en die ‘Black Edition’ slaat aan… In die mate zelfs, dat Volvo het pakketje uitbreidt naar nog drie andere modellen.

Niet alleen voor EV’s

Dit zijn dus de XC40, EX40 en EC40 als ‘Black Edition. Frons je nu even de wenkbrauwen bij het lezen van die laatste twee namen, weet dan dat Volvo die zopas nog kleefde op de elektrische versie van de XC40 en de C40. De drie technisch verwante modellen krijgen dus in essentie dezelfde behandeling, waarbij de carrosserie in Onyx Black wordt gespoten en zowel de grille als de 20-inchvelgen eveneens in het glanzend zwart steken. Zelfs de merklogo’s en type-aanduidingen worden verduisterd en binnenin gaat die behandeling gewoon verder, met de keuze uit stoffen Charcoal-bekleding of zwart microvezel.

Volvo EX40 EC40 Black Edition 2024

Het stoere jasje komt trouwens mooi op tijd, want bij hun naamswijziging kregen de elektrische EX40 en EC40 meteen ook een nieuwe ‘Performance’-versie. Die voegt nog eens 34 pk aan vermogen toe voor de op zich al 408 pk sterke Twin Motor-modellen, waardoor die voortaan de volle 442 pk over de vier wielen verdelen. Daarnaast kan je dit sausje echter ook gieten over de reguliere XC40 die nog steeds verkrijgbaar blijft met mildhybride benzinemotoren, en dus over flink wat minder power beschikt. Wat je ervoor over moet hebben, meldt Volvo op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws