Woensdag Wallpaperdag: BMW E30 M3

Deze week bieden we jullie deze schitterende wallpaper aan. De eer gaat naar de legendarische BMW M3 type E30 die op beeld werd vereeuwigd door Carbonfiber, de alias van een Belgische fotograaf. We geven jullie als toetje niet alleen extra informatie over de auto, we laten ook de fotograaf aan het woord over hoe hij de foto nam.

Informatie wagen
Deze M3 is er een van de allereerste generatie, gebaseerd op de 3 reeks uit 1986. Die eerste generatie had een 2.3l S14 blok met 200 pk. De reden dat er überhaubt een M3 is gekomen is dat BMW wou concureren met Mercedes-Benz' W201. Later kwam er een "Evolution 2". Die modellen hadden 15 pk meer en werden gevolgd door een "Sport Evolution" met een vermogen van 238 pk uit een opgeboorde 2.5 l motor. 

Een leuk weetje is dat BMW ook met de M3 weer een recordhouder op zijn naam had staan. Het was de snelste 4-persoon cabriolet. Van die cabrioletversie zijn er 786 op de markt gebracht, allemaal handgebouwde exemplaren. Om te illustreren hoeveel de M3 met de standaard 3 gemeen heeft qua uiterlijk: Enkel de motorkap kan je'r van wisselen. Productie van deze klassieker stopte in 1991.

Info van de fotograaf over zijn foto: 

Deze BMW E30 M3 is er één uit het jaar 1990 (meer info).

De foto is gemaakt met een Canon EOS 40D in combinatie met een 10-22 breedhoeklens. Gemaakt in een verlichte parkeergarage te Gent. Door een kortere sluitertijd en een kleiner diafragma te kiezen werd het aanwezige licht zoveel mogelijk uitgeschakeld. Op die manier heb je de volledige controle over de omgeving en kan je dus dramatische schaduwen creëeren door het gebruik van flitslicht zoals ik in dit geval heb gedaan. De flits is een Nikon SB-28 die ongeveer 2 meter naast de camera staat.

Maar jullie kwamen hier voor de foto zeker? Hierzo in volle ornaat!

BMW M3

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:30
afbeelding van Techno Patat

klein opmerkingkje in de tekst: Mercedes kwam later met een Evolution 2(Door sommige interne Mercedes medewerkers Sport Evolution genoemd). De volledige naam luidt dus 190E 2.5-16V Evolution 2! Een auto die speciaal aangepast werd om het deze (prachtige) M3 weer lastig te maken! Wat dan ook gebeurde aangezien er nog een aantal overwinningen volgden voor de EVO2! Precies daarom dat er ook een <a href="http://www.autoartmodels.com/web/product/en/147?antiCache=13208526226250... in mijn glazen kast staat te pronken!

Om te kopen is het voor mij personelijk lastig! De E30 M3 is de ENIGE BMW die me echt emotioneel iets doet! Maar de EVO II is minstens even mooi, rijdt even goed en heeft een even mooie geschiedenis! Maar kost wel makkelijk 2x zo veel... (En ik weet het, kheb nog gekeken voor een EVO I/II :'(! )

OT: Prachtige auto, en een goedgelukte foto! Maar wel uit zijn minder mooie kant! De E30 is het indrukwekkenst als hij recht op de voorkant wordt gefotografeerd! En dan nog liefst een secotto!

Dequal 16:50
afbeelding van Dequal

@ Techno Patat: zo'n foto dus: http://www.flickr.com/photos/dequal/5695699165, van dezelfde wagen overigens. Prachtige wagen en uiteraard zalige foto ook, zoals we gewend zijn van hem.

Techno Patat 17:14
afbeelding van Techno Patat

@dequal: We hebben een winner! Die van jou staat op m'n achtergrond! Thx!!!!

Wim 17:23
afbeelding van Wim

@Techno: wat heb jij toch goede smaak seg, ik heb de 190 in DTM trim in 1:43(en de gewone 190E 2.0 ook, ahja en de 190D in 1:1 :p)

Techno Patat 17:29
afbeelding van Techno Patat

Man, nu ik er aan denk heb ik toch ergens spijt dat ik die EVO I niet gekocht heb! Ik had een mooie EVO I gevonden voor 15.000 euro! Niet goedkoop maar hij was in perfecte staat! Maar ik durfde toen niet omdat ik veel 's nachts de baan op moet, en ook dikwijls ver ga in het weekend! En dan ging de benzine rekening de pan uit vliegen!

Maar na enkele rondjes Nordsleife is de spijt nog zo groot :'(!

Congratz met je 190D, is een echt neo-klassieker hé! (echte klassieker kan je hem niet noemen, nog niet oud genoeg :p!) Wij hebben er hier thuis 3! gehad :D!

Wim 17:34
afbeelding van Wim

nog 5j en oldtimer ;) , héél jammer vd EVO 1, voor een goeie is 15k een heel normale prijs

Techno Patat 17:42
afbeelding van Techno Patat

Ik weet het! Maar geef toe, om ermee op reis te gaan naar Italie, Normandie, Vendee, maandelijks tripje richting de ring/spa/zolder en nog veel 's nachts rijden naar m'n werk in de sneeuw! Ik ging afzien!

Daarentegen, ik ging veel meer op de Ring te zien zijn! En met een NOG grotere glimlach :D!

Je gaat hem toch eens moeten tonen hoor Wim, bij het eerstvolgende event van Autofans wil ik je 190 zien! Heb er al altijd een zwak voor gehad! Hier in de straat staat er iemand met een 190E met een <a href="http://www.google.be/imgres?q=190e+amg+kit&um=1&hl=nl&client=firefox-a&s... kit</a> (ZELDZAAAAM!!) en zwarte grill, zwarte velgen en verdonkerde ruiten! Nu ik het eens nalees merk ik dat die velgen, ruiten en grill van de echte AMG komen! Misschien toch eens aanbellen om te vragen of het een echte is, of een kit :p! Ze hebben die Benz allesinds al zolang ik me kan herrinneren! Die auto is aan de ene kant wel behoorlijk fout, maar aan de andere kant ben ik de rest van de dag welgezind als ik mini-Bertha weer eens heb zien langskomen :)!

Kenny 19:20
afbeelding van Kenny

Hier zat ik al lang op te wachten! Thank you, Autofans & Carbonfiber ;-)
@ Ponrow, idd maar langs de andere kant is het nu het moment om eentje aan te schaffen, want ze zullen de komende jaren nog serieus stijgen in waarde! Deze of een E30 325i is nog steeds m'n grote droom, maar dankzij de nieuwe BIV-wetgeving zal het daarbij blijven...

@ Dequal: heb je toevallig ook een foto vanuit achter-zijaanzicht, zodat de brede heupen mooi uitkomen? Dan gooi ik de Alfa's op m'n wallpaper subito presto weg :-p

Techno Patat 19:39
afbeelding van Techno Patat

kenny: Alfa's? Heb je een fototje voor mij :p?

Kenny 19:59
afbeelding van Kenny

Waarschijnlijk heb je ze al hoor, maar ik mail ze door ;-)

Techno Patat 20:37
afbeelding van Techno Patat

Ik had ze nog niet Kenny, bedankt! Er zitten werkelijk schoonheden tussen! Die van de 159 heb ik wel bewust niet gekozen! Vooral m'n portefeuille heeft daarin geholpen :p! Anders krijg ik weer teveel zin in zo een bella! Terwijl ik toch echt moet sparen :p!

Kenny 21:31
afbeelding van Kenny

No problemo ;-) Die 159 is idd een beauty. Ben je je Volvo al beu dat je uitkijkt naar een Alfa? ;-)

Techno Patat 16:08
afbeelding van Techno Patat

@kenny: De volvo is me niet sportief genoeg meer! Als ik ermee op de ring ga is het de gordel die me in de zetel houdt, niet de zetel zelf! En nog zo vele dingetjes!

En als ik in een Alfa kruip is het spontaan mooi weer! Alles is daar zo mooi in vormgegeven, staat naar de bestuurder, etc etc! En dan heb ik het nog niet over het uiterlijk (in Rosso Competitzione met TI pack, 8c velgen en 2 uitlaten langs achter!)

Maar m'n volvo heb ik nog maar goed 2 jaar, dus nog een beetje met die verder doen zeker ;)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws