Fisker zal BMW-motoren gaan gebruiken

De constructeur Fisker heeft altijd al banden gehad met BMW. De man achter het merk, Henrik Fisker, was eerder tewerkgesteld bij BMW en was er verantwoordelijk voor het design van de Z8. De banden die beide merken vandaag aan gaan is wel van een geheel andere orde. Fisker maakte namelijk bekend beroep te zullen mogen doen op de 2.0 liter viercilinder turbo van het BMW-kamp. De overeenkomst geldt tot 100.000 motoren per jaar, wat wil zeggen dat Fisker serieuse plannen heeft voor de nabije toekomst.

Het eerste bimmer-blok zal onder de kap van de volgende generatie Fisker schuilen, met de codenaam Project Nina. Die wagens moeten eind 2012 geproduceerd worden om het jaar nadien op de markt te kunnen verschijnen. Plaats van assamblage is een General Motors fabriek in Wilmington, Delaware. Het zal gaan om een middenklasser waarvan details nog onbekend zijn.

In Frankfurt zal Fisker alvast iets nieuws tonen, al is het ook hier niet bekend wat dat zal zijn. Sommigen zweren bij die bewuste middenklasser, andere denken dat er een crossover model zal pronken. We laten het jullie weten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:17
afbeelding van Techno Patat

inderdaad, fishker gaat hun best mogen doen dunkt mij :o!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws