Wallpaper-woensdag: Jaguar XJ220

Tijd voor een nieuwe, vaste rubriek bij Autofans.be. "Wallpaper-woensdag" zal zoals de naam zelf zegt elke woensdag een prachtige wallpaper aanbieden met wat informatie over de wagen op de foto. Beginnen doen we met een pracht klassieker, de Jaguar XJ220!

De XJ220 is een supercar/cat gemaakt door de Jaguar Sport divisie. Van 1992 tot 1994 werd deze wagen gebouwd en in die tijd was dit de snelste productie wagen op onze aardkluit. Hij verloor die eer toen de McLaren F1 ten tonele verscheen in 1994.

De naam XJ220 komt van de gewenste snelheid in mph (354km/h). Tom Walkinshaw Racing kreeg de opdracht Jaguars 6.2L V12 op te peppen tot 500pk. Dit bracht enkele complicaties met zich mee waardoor er een radicale omslag is gebeurd: de wagen kreeg een 3.5L V6 met 549pk uit de Rally-stal van Rover. Ook was de geplande vierwielaandrijving plots verdwenen voor achterwielaandrijving. Sommige kopers waren bij levering dik teleurgesteld met deze last minute veranderingen en spande rechtszaken aan tegen Jaguar. Om nog maar te zwijgen over de met 50.000 pond opgepepte aankoopprijs!

Download onderstaande foto hier in verschillende formaten!

wallpaper jaguar XJ220

Met dank aan: GFWilliams.net Automotive Photography

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:44
afbeelding van Techno Patat

De maten die je hebt zijn wel niet echt overdreven hé ;)! Mijn Full hd staat er niet tussen! Nuja, het zou niet voor mij zijn! Ik vind de auto mooier in zijaanzicht of schuin vooraanzicht! Niet recht erop ;)!

Voorlopig blijft de zelf gespotte CLK DTM AMG nog eventjes staan, volgende woensdag misschien meer geluk ;)!

Yannick Degroeve 15:36
afbeelding van Yannick Degroeve

De resolutie is helaas naar beneden gehaald, voordien was deze groter.
maaaaar voor de echte fans... moest je toevallig is in de buurt van Deurne komen... naast de wijnegem trading towers
staat er al een paar weken 1 achter glas te blinken. Prachtige wagen!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws