Gelekt: Freelander 4 MY 2011

Het was bij Land Rover voldoende om enkele details van de Freelander bij te schaven en die onder het mom van een facelift te lanceren. De nieuwe Freelander 4, met modeljaar 2011, zal te herkennen zijn aan zijn hertekende koplampen en achterlichten. Beiden lijken ze meer dan ooit op die van de Range Rover Sport. En dat is zeker geen nadeel. De lampen worden iets breder over het geheel uitgesmeerd en lijken er daardoor meer dan ooit een mooi deel van uit te maken.

Daarnaast werden ook de mistlampen en de luchthappers onderaan herwerkt. Ook werd er onderaan een extra slijk-vanger bijgeschroefd, op die manier blijft alles net iets properder onderaan. De foto's die we zien zijn gelekt uit de - waarschijnlijk - officiële brochure. De voorstelling van de Freelander 4 MY 2011 zal voor augustus zijn, met name in Moskou.

Verder spotten we ook een nieuwe badge voor de topdiesel. Geen TD4 badge, wel een SD4 HSE badge. Vernieuwing alom dus!

Onder de kap schuilt nog steeds de 2.2 turbodiesel uit het Ford/PSA kamp, maar zal vanaf nu ook met start/stop beschikbaar zijn. Bijna de helft van de Land Rovers die vandaag in Europa worden verkocht beschikken over die start/stop technologie. Een niet te onderschatten aspect dus.

Een hybride-variant van de Freelander moeten we niet verwachten, voor zij die dat al deden. Een tweewielaangedreven variant zou eventueel wel bij de mogelijkheden horen. Een markt die zal worden benaderd met de Evoque, aangezien de groeiende vraag naar tweewielaangedreven 4x4 (huh?) blijft stijgen. Van 14 procent in 2008 naar 22 procent in 2009.

Land Rover Freelander 4 MY 2011

Land Rover Freelander 4 MY 2011

Land Rover Freelander 4 MY 2011

Land Rover Freelander 4 MY 2011

Land Rover Freelander 4 MY 2011

Via Carmagazine

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws