Top 10 meest groene en vervuilende auto's

Lijstjes. Soms handig, meestal compleet nutteloos, maar tegelijk een leuk tijdverdrijf. Je kan er veel mee trachten te bewijzen maar tezelfdertijd bewijzen ze weinig of niets. Het Britse Environmental Transport Association (ETA) kwam met lijstjes naar buiten van de meest en minst vervuilende auto's die vandaag (in het V.K.) te koop zijn. Helemaal bovenaan prijkt Toyota's piepkleine IQ met 99 gr CO2 per km, onderaan de lijst de Lamborghini Murciélago LP640 met 495 gr CO2 per km. 

Verder vergeleken ze de auto's nog onderling per categorie en ook qua verbruikscijfers werden ze onder de loep genomen. Een grote afwezige in dit verhaal. De Bugatti Veyron met zijn 574 gr CO2 uitstoot per km, toch een flink pak meer dan de 'miezerige' 495 van de Murciélago. De Murciélago heeft zijn slechte score niet alleen aan zijn grote longinhoud en immense cavalerie te danken, maar vooral aan het feit dat de motor in essentie qua architectuur nog steunt op het blok van de Miura. 

Ook vergeten de groene jongens van de de ETA erbij te vermelden dat zowat alle exoten een bijzonder weinig aantal km's maken doorheen hun levensperiode. In het totaal zal een IQ dus mogelijk meer vervuilend zijn dan een LP640. Hoe zit het trouwens met de Tesla Roadster? Om maar te zeggen, met lijstjes kan je alles bewijzen. 

green-car-of-the-year-2010
green-car-of-the-year-2010
green-car-of-the-year-2010

toyota-iq

 

Via: carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
yannick D 15:22
afbeelding van yannick D

nergens de veyron te bespeuren en hummers????

Pieter Aertgeerts 16:02
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@ Yannick, het betreft enkel wagens die vandaag nog nieuw te kopen zijn in de UK.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws