24 u Zolder: Kuismanen Viper GTS-R op pole

Morgen, zaterdag 22 augustus gaat het grootste Vlaamse circuitevenement van start: de 24 uren van Zolder. Door de nieuwe open reglementen zien we verschillende exoten zoals de 'oude' Chrysler Viper GT1 opnieuw op het Limburgse circuit. Het is trouwens geen onbekend terrein voor de finnen aangezien ze jaren geleden al met deze Viper de toenmalige Belcar betwistten. De tweede startplek was voor dezelfde brok 'detroit iron' maar dan het exemplaar van AD-sport, dezelfde wagen waarmee GLPK een aantal jaren geleden 4 overwinningen in de 24 u boekten. Eerste échte GT3 van de Belgian GT is de First Motorsport Porsche van Longin-Verbist-Haane-Maes.

 

Het zijn trouwens enkel de deelnemers van de Belgian GT die hier komen in funtie van het kampioenschap en dus punten kunnen scoren. De Mégane silhouette van Kumpen-Goosens-Soulet-Sougnez staat op de vierde plek waarmee Anthony Kumpen een mooie kans heeft om z'n 5e overwinning en de dubbel van de 24u van Spa en die van Zolder in hetzelfde jaar te pakken. Achter hen Gaat het GT3 geweld voort met de Ferrari van verdedigende kampioenen Bouvy-Coens, versterkt door Kurt Mollekens en Christian Kelders. Dan zien we de broers Wauters-Vanthoor-Van Hooydonk in hun Viper, net voor de Gallardo van JD Competition.

Door het eerder vermeldde open reglement kunnen wagens uit verschillende kampioenschappen deelnemen aan deze editie, o.a. deelnemers van de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup. Na de AD Sport Viper zien we hier ook de 996 GT3 RS van Prospeed opdiuken. Ook een aantal Engelse GT3's heeft de overstap gemaakt voor deze éénmalige uitstap, net als een aantal toerismewagens en GT4's. Het belooft een interessante race te worden die de ingrediënten van vroeger combineert met de nieuwste vormen van competitie.

via: autosport.be

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws