Tuner Everlast transformeert je Volvo EX30 in een offroader… of een hothatch

Volvo EX30 Everlast 2023

Volvo heeft een nieuwe elektrische SUV, en die is nog best betaalbaar ook. Dat betekent dat er misschien wel wat van je zakcentjes overblijven om zijn looks helemaal naar je hand te zetten… Of naar de hand van Nederlands designer Niels van Roij, want zijn ‘Everlast Customs’ brengt nu twee stoere pakketjes op de markt.

De Volvo EX30 maakt vooral de tongen los omwille van zijn prijs. Zoek namelijk nog maar eens een elektrische SUV van een oerdegelijk premiummerk voor minder dan 40.000 euro. De redenen daarvoor zijn voor de hand liggend, want naast het feit dat de EX30 wat compacter is dan het gemiddelde premiumproduct is hij onderhuids ook identiek aan de Chinese Zeekr X. Nu is er echter een manier om je nieuwe Volvo in een jasje te steken dat véél dichter bij huis ontwikkeld werd.

Verlagen of net verhogen

Het Nederlandse Everlast Customs heeft namelijk zijn gamma met EX30-upgrades voorgesteld, en dat bevat voor ieder wat wils. Zo kan je er langsgaan voor een setje stoere vierspaaksvelgen voor je Volvo, of je kan de tuner inschakelen om gewoon het complete uiterlijk van de EV onder handen te nemen. Dan krijg je de keuze uit twee looks: de Sport Edition en de Outland Edition en die laatste maakt er een offroader van in de stijl van de ‘Cross Country’-versie die Volvo zelf al beloofde. De Sport Edition gooit de SUV-opsmuk dan weer overboord en verlaagt de EX30 zodat die eerder op een hatchback gaat lijken… Maar dan wel een hatchback met het bumperwerk van een heuse hothatch.

Volvo EX30 Everlast 2023

Op motorisch vlak veranderen de Everlast-pakketjes niks, maar stiekem hoeft dat helemaal niet om zo’n stoere looks te verantwoorden. Zo beschikt de topversie van de EX30 over vierwielaandrijving en 428 pk, genoeg dus om naast pakweg een MG4 X-Power te mogen staan. Voor die versie van de Volvo moet je dan wel bijna 50.000 euro over hebben, maar de 272 pk sterke basis-EX30 van net geen 37.000 euro lijkt ons ook al sterk genoeg. Tel daar dan wel 9.540 euro bij, want dat is de prijs die Everlast Customs vraagt voor zowel het Sport- als het Outland-pakketje. Voor dat geld krijg je dan wel een ontwerp van autodesigner Niels van Roij mee, dus dat moet ook wat waard zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws