Droom mee: zo gaat de Bugatti Bolide er vanbinnen uitzien

Heb je nog geen bestelbon voor een Bugatti Bolide getekend? Dan kan je het wel schudden want hoewel de auto nog niet in productie is, is hij wel al uitverkocht. Dat neemt echter niet weg dat je samen met ons eens mag binnenkijken in zijn exclusieve interieur, en dat voor de eerste keer ooit.

Geloof het of niet, maar er zijn nog momenten waarop er in de autosector eens goed geluisterd wordt naar de klant. Eén van die momenten wordt vertegenwoordigd door de Bugatti Bolide, een auto die aanvankelijk gewoon bedoeld was als conceptcar om te tonen waar de iconische W16-motor toe in staat is. Wanneer Bugatti de machine echter toonde in 2020, schreeuwde het publiek om een productieversie. Nu goed, dat publiek bestond uit superrijken en ze waren maar met z’n veertigen maar kijk: er werd wel naar geluisterd.

Op maat afgesteld

Zo zit Bugatti momenteel in de laatste ontwikkelingsfase voor zijn Bolide, en daarbij laten ze ons al even binnenkijken in zijn interieur. Daar krijgen we een feest van koolstofvezel en alcantara te zien, dat voor de gelegenheid gedrenkt werd in Bugatti’s karakteristieke felblauw. Dat alcantara bekleedt ook de binnenkant van het X-vormige stuur terwijl daarachter drie compacte schermpjes een instrumentarium vormen in een behuizing uit carbon. In de middenconsole vind je al even eenvoudige knoppen waarvan de onderste, rode exemplaren er zijn om de stroom los te koppelen en de brandblussers te activeren.

Bugatti Bolide Interieur 2023

De Bolide is dan ook bedoeld als circuitwagen, getuige zijn in het koetswerk geïntegreerde kuipstoelen. Die moet de koper door Bugatti laten aanpassen aan zijn of haar formaat, waarbij er vier verschillende basisinstellingen mogelijk zijn. Gelukkig betekent dat niet noodzakelijk dat slechts één persoon met elke Bolide kan rijden, want het stuur en de pedalen kunnen wel verschoven worden om andere bestuurders een kans te geven… Maar helemaal optimaal zal het dus enkel zijn voor de oorspronkelijke koper.

Uitlaten binnenin?

Over de vier pijpen die uit de middenconsole puilen, valt ook wat te vertellen. Dat zijn namelijk de uitstroomopeningen voor de klimaatregeling en die moeten doen denken aan de uitlaten die op de kont van de Bolide zullen pronken. Wil je meer van dat uiterlijk zien, dan moet je even door de voorruit naar buiten kijken want daar zien we de hypercar ietwat wazig in de pitstraat staan. We weten natuurlijk al langer dat het productiemodel er grotendeels gaat uitzien als de conceptcar.

Bugatti Bolide Interieur 2023

Bugatti toonde trouwens ook al wat onder die carrosserie schuilt. In een eerdere teaser kregen we namelijk het monocoque-chassis te zien, dat zo sterk is dat een rolkooi voor race-doeleinden niet nodig is. Daarin zit ook de enorme 8.0-liter W16-motor vastgesnoerd, die in dit geval 1.600 pk en 1.600 Nm koppel ophoest. Genoeg om zijn prijs van dik 4 miljoen euro te verantwoorden? Wel voor 40 gelukkigen…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws