Eén op vijf bestuurders draagt gordel nog steeds niet

Na een actie van de Brusselse ^politiezone Brussel Zuid is vastgesteld dat één op vijf bestuurders nog steeds zijn gordel niet draagt.Van de 20.888 gecontroleerde chauffeurs bleek dat in 4.281 gevallen de bestuurder de gordel niet droeg of geen kinderzitje werd gebruikt bij vervoer van kinderen. Dat is 20,5 procent, voor wie zijn rekenmachine niet bij de hand heeft. Dat zijn er heel wat minder dan een aantal jaren terug, al zijn er dat nog steeds veel te veel.

De laatste dagen zagen we dat ook in de krant, waarbij de artikels over 'inzittenden die uit de wagen geslingerd werden' meermaals terug kwamen. Uit eerder onderzoek bleek al dat 65 procent van de verkeersdoden de gordel niet droeg.

Vorige maandag ging de Brusselse 'maand van de veiligheid' in. Nog de hele maand worden acties uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen. Men zal controleren op gordeldracht en snelheid.

Via: HNB

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 23:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

als ge da niet doet... sorry maar dan snapte echt geen hol van fysica...
ik heb ooit is teken gedaan van "goe bezig!" naar een koppel dat rond ree in een oud fiesta'ke en 2 kinderen zaten duidelijk los in de auto en die kropen naar voor en naar achter en zelfs op de hoedplank....

Karel 10:47
afbeelding van Karel

er lopen natuurlijk ook enorm veel kiekens rond, dan valt 1 op 5 nog mee :)

vdsmichiel 11:20
afbeelding van vdsmichiel

Gewoon eens hard op de rem gaan staan en dan zal je onwillige passagier meteen wel begrijpen waarom een gordel zo nuttig is... (eerst achterkomend verkeer checken!!). Wel moeilijk toepasbaar voor taxichauffeurs.
Meer verkeersregels, extra drempels en asverschuivingen, lagere snelheden op gewestwegen? Als iedereen nu eens de gordel droeg, dan zijn er zo al 200 minder doden per jaar. Kost? Niet zo hoog, want gordels heeft elke wagen, enkel (vééél) meer controles nodig op gordeldracht en bijvoorbeeld GSM-gebruik.

Techno Patat 14:09
afbeelding van Techno Patat

Mar 1/5, valt nog mee! Ik moet het tegen veeel mensen zeggen die bij me instappen! Nu weet ik wel dat ik een super chauffeur ben(/overdrijfmodus), maar zelfs ik kan iets tegenkomen en dan is een gordel een must!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws