Honda SUSTANIA-C is een (nog) compactere Honda e

Honda Sustaina-C

Honda speelt volgende maand een thuismatch, want dan vindt er in Tokio de Japan Mobility Show plaats. Op dat autosalon zal het merk uitpakken met enkele opvallende conceptwagens. Een petieterige versie van de elektrische e krijgen we nu al te zien, al zal Honda ook een elektrische opvolger van de NSX tonen.

Hoewel Honda goede zaakjes doet op de wereldmarkt, kunnen we niet ontkennen dat het merk wat op een laag pitje draait in Europa. Ook in de Belgische inschrijvingslijsten bengelt de Japanse massaconstructeur ver onderaan. Of Honda daar echt van wakker ligt? Dat betwijfelen we allerminst. Getuige de auto's die ze aankondigen voor de Japan Mobility Show volgende maand. Stuk voor stuk gaat het over eigenzinnige conceptkarretjes. Te beginnen met deze Sustania-C!

Honda e, euhm, Mini

Die Sustania-C is een proefmodel met een carrosserie vervaardigd uit recycleerbare acrylhars. Het resultaat is een guitig stadskarretje dat het recept van de Honda e neemt en dat nog verder minimaliseert.

Honda Sustaina-C

Mag het nog wat kleiner? Geen probleem! Want ook de CI-MEV krijgt zijn debuut op het autosalon. Dat is een elektrische tweezitter à la Microlino maar dan zonder de guitige looks. Honda wil dit klein karretje inzetten in regio's waar er geen openbaar vervoer is. Het grootste nieuws houdt Honda tenslotte onder doek, want er staat ook een "Specialty Sports Concept" op de planning. Volgens de geruchten gaat het hier over de eerste conceptversie van de opvolger van de NSX. Kijk, waarom niet daar gewoon mee beginnen Honda!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws