Officieel: Kia Picanto blijft pittige stadswagen naar klassiek recept (2023)

Kia Picanto 2023 info GT Line belgie

In tijden van crossovers, elektrificatie en over gecompliceerde technologieën komt Kia met de nieuwe generatie Picanto. Die blijft vasthouden aan zijn compacte dimensies, simpele motoren en - hopelijk - laag prijskaartje.

Ga je in België op zoek naar de goedkoopste nieuwe auto van het moment, dan kom je - na je visite bij Dacia - uit bij de Kia Picanto. Want met een basisprijs van nog geen 15.000 euro lijkt de compacte stadswagen van Kia de inflatiedans te hebben ontsprongen. Een nieuwe generatie is nu hier! En afgaande op de techniek wil Kia vooral de prijs zo laag mogelijk houden. Oef.


Check hier onze preview:


Shporty

Kijk, Kia spreekt namelijk van de nieuwe generatie Picanto maar laat ons eerlijk zijn; dit is een serieus doorgedreven facelift. Waarbij het gros van de fundamenten over worden gedragen naar deze nieuweling. Dat merk je vooral als je kijkt naar het profiel van deze Picanto. De snuit en derrière krijgen wel een serieus aangescherpt karakter. Zo krijgen we op de redactie alvast niet genoeg van de stoere snuit van de Picanto in GT Line-plunje.

Kia Picanto 2023 info GT Line belgie

De rechte achterkant met doorlopend lichtsignatuur en valse diffuser valt dan weer wat moeilijker op het netvlies. De velgen op deze A-segmenter zijn standaard 14-duims groot en kunnen tot 16-duim groeien. Vier nieuw lakkleuren maken hun opwachting. Eentje daarvan is het "Adventurous Green" van op de plaatjes. Daarnaast is er ook nog Signal Red, Smoke Blue en Sporty Blue naast de bestaande lakkleuren zoals, euhm, zwart, wit en grijs.

Digitale injectie

Binnen trekt Kia de opfriskuur door in deze Picanto. Zo tekenen een rist moderne snufjes present. Gaande van een standaard 8-duims infotainmentscherm over een digitale instrumentencluster tot maar liefst 6 airbags (optioneel)! De bedieningen voor het klimaat gaat trouwens nog steeds via aparte fysieke knopjes onder het infotainmentsysteem. Kijk, zo hebben we het graag.

Kia Picanto 2023 info GT Line belgie

Ga je eenmaal aan het voelen, dan kan ook de nieuwe Picanto zijn wat hardere plastics niet verbergen. Dit is een budget-stadswagen pur sang. Al is het niet zo dat er compleet niet mee te leven valt. Wees je wel bewust dat deze stadswagen er alles aan gedaan heeft om de voorste passagiers het comfort te geven, want achterin is de zitruimte beperkt. Idem voor de koffer die met 255 liter competitief is maar niet buitensporig.

Keep it simple

Onder de kap een 48 volt milde-hybride met automaat met dubbele koppeling en regeneratietechnologie voor de elektronisch aangestuurd turbo? Nee joh! De nieuwe generatie Picanto houdt het bewust simpel. Een manuele vijfbak, een 1.2-liter atmosferische viercilinder benzine of een 1-liter driecilinder turbobenzine. That's it! Nu goed, je kan nog bijbetalen voor Kia's "Automated Manual Transmission", een manuele versnellingsbak waar je geen koppelingspedaal meer voor moet gebruiken.

Kia Picanto 2023 info GT Line belgie

Onderhuids keken de ingenieurs ook nog eens kritisch naar de ophangingscomponenten. Waardoor de Picanto net wat stabieler zou moeten rijden dan zijn voorganger. De snellere stuurratio zorgt dan weer voor een sportiever rijgedrag. Conform de Europese regels tekenen er ook een overaanbod aan veiligheidsnufjes present op dit kleintje. Denk aan een noodrem, verkeersboordherkenning, dodehoeksensor, rijstrookassistent en nog een hoop andere assistentiesystemen. Weet wel dat die niet allemaal vanaf de basis standaard zijn.

Aan de prijs

De hamvraag is natuurlijk welke prijs Kia op de nieuwe generatie Picanto zal kleven. Zo gaat de huidige versie nog door het leven met een startprijs van 14.790 euro. Weet Kia de prijs van de nieuweling onder de 15.000 euro te houden, dan heeft het Zuid-Koreaanse merk hier een winnaar in handen. Niet in het minst omdat Kia ook nog eens 7 jaar garantie (of 150.000 km) geeft.

Kia Picanto 2023 info GT Line belgie

Exacte prijzen en exacte specificaties over de vermogens krijgen we pas op een later tijdstip. Kia, stel ons niet teleur! Dit moet één van dé betaalbare auto's op de markt blijven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws