Citroën e-C3: "Elektrische hatchback onder de 25.000 euro"

Citroen e-C3 info belgie

Citroën komt later dit jaar met een nieuwe generatie C3 op de proppen. Die komt als elektrische ë-C3 en moet met zijn basisprijs onder de 25.000 euro gaan concurreren met Chinese budget-EV's.

Niemand minder dan kersvers CEO Thierry Koskas deed het nieuwtje uit de doeken tegenover Automotive News Europe. Want jawel, de volgende generatie C3 wordt volstrekt elektrisch, krijgen we dit jaar nog te zien en moet met zijn prijs onder de 25.000 euro een vuist kunnen maken tegenover rivalen zoals MG en BYD.

Serieuze gok

Citroën neemt een serieuze gok met deze ë-C3. Want hoewel de huidige generatie C3 een kranig oudje is (met het platform van de vorige generatie Peugeot 2008), is ruwweg één op de drie verkochte Citroëns in Europa nog steeds zo'n C3. Overstappen naar een volstrekt elektrische versie zou wel eens een serieuze hak in de jaarlijkse totaalverkoop kunnen zetten. Toch is het volgens Citroën een berekende gok. Niet in het minst omdat het Franse merk de sterkte van de huidige generatie (lees: zijn relatief lage prijs) door wil zetten in een elektrische wereld. "Minder dan 25.000 euro gaat 'ie kosten", aldus de CEO van Citroën. En als hij het zegt...

Citroen e-C3 info belgie

Hoe de nieuwe generatie ë-C3 er trouwens uit komt te zien? Daarvoor is het nog wachten tot de herfst van dit jaar wanneer het doek er af gaat. Wel geeft de CEO al mee dat het een hatchback zal worden met stoere crossover-looks. Denk Dacia Sandero Stepway of Toyota Aygo X. Citroën verkoopt voor de Indische markt trouwens al een elektrische C3 met een accu van 29 kWh (zoals je op de foto's in dit artikel kan zien). Of Citroën simpelweg die auto zal gaan introduceren in Europa is op dit moment niet geheel duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws