Tesla Model 3 met 150 km range neemt Canadees loopje met de wet

Tesla Model 3 150 km range

Tesla weet dat het haar succes in Noord-Amerika voor een groot deel te danken heeft aan subsidies van lokale overheden. Om Canadese klanten tegemoet te komen lanceert de constructeur in Canada een Model 3 met amper 150 km range. De reden daarachter? Een loopje nemen met de wet, tiens!

Spring even mee in een Boeing 737 - liefst niet de MAX-versie - naar Canada om het hersenspinsel van Tesla te begrijpen. In Canada krijg je namelijk serieuze subsidies op elektrische auto's als die binnen bepaalde parameters vallen.

Die parameter stelt dat je 5.000 Canadese dollars terug krijgt van de overheid voor elektrische auto's waarvan het basismodel minder dan 45.000 Canadese dollars kost. Extra detail; hoewel de basisprijs van de EV onder die 45.000 duiten moet zitten, mag je uiteindelijke auto (na opties en uitvoeringen) tot maximaal 55.000 Canadese dollars kosten voor de subsidie.

Loopje met de wet

Insert Tesla die een slim loopje met de regelgeving neemt. Het merk biedt namelijk in Canada de Model 3 Standard Range Plus aan met 415 km aan range en een kostprijs van net geen 55.000 Canadese dollars. Willen klanten daar echter een forse subsidie op pakken, dan moest Tesla een nieuwe instapversie in de cataloog zetten die onder de 45.000 Dollar duikt.

Die instapper is nu geboren. Tesla noemt 'm de Standard Range, zonder "Plus" dus, en het model pakt uit met een range van maar liefst 150 kilometer! Door het gebruik van een kleinere batterij doet Tesla de prijs van dat model stuiken op - jawel - 44.999 Canadese dollar. Uiteraard weet Tesla dat zo goed als niemand deze versie aan zal kopen, maar het zorgt er wel voor dat de Model 3 Standard Range Plus zijn prijs ziet dalen naar 50.000 Canadese dollar, of zo'n 33.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws