Officieel: Mercedes C-Klasse Cabrio

mercedes-cklasse-cabrio-2016c47_26

Goed nieuws voor de liefhebbers van open rijden: Mercedes brengt de C-Klasse Cabrio mee naar Genève.

Verrassend nieuw is de C-Klasse Cabrio eigenlijk niet, want behalve de hoogte verandert er weinig tegenover zijn aangenaam ogende coupé-broer. Ook in het interieur vinden we de vertrouwde C-Klasse kenmerken terug.

Wat is er dan wel nieuw? Mercedes pakt uit met de Airscarf, een techniek die de wind boven de voorruit nog wat hoger stuurt, zodat je haartooi niet in de war gestuurd wordt. Anderzijds is er ook Aircap, wat dan weer de turbulenties in het interieur tegenhoudt. Zaken die het comfort verhogen maar tegelijk ook de beleving van het cabrio-rijden naar een hedendaags topniveau brengen, zeker in deze klasse. Mercedes vertelt er zelf over dat je nu 365 dagen per jaar open kan rijden.

Openen doe je de kap trouwens in 20 seconden, en met open kap daalt de bagageruimte van 360 naar 285 liter. Wil je de kap al rijdend openen, dan hou je best een snelheid lager dan 50 km/u.

Mercedes biedt de C-Klasse Cabrio aan in verschillende motorversies, allen te koppelen aan een 9G-Tronic negentrapsautomaat. Zo zijn er bij de benzines vermogensversies tussen 156 en 367 pk met de C180, de C200, C250, een C300 en zelfs een C400, en voor de liefhebbers van performantere motoren biedt Mercedes in samenwerking met AMG ook een C43 aan. Dieselrijden kan ook open, dankzij de C220d met 170 pk of de C250d met 204 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
A. Stuker 23:20
afbeelding van A. Stuker

Prachtige wagen om te zien, zondermeer. Maar wat een geld. Pak nu dat ik EURO 100k per jaar verdien waarvan ik na belastingen en sociale bijdragen grofweg EURO 50k van overhoud. Nu leef ik super zuinig van EURO 25k per jaar. Dan moet ik alsnog 2 jaar werken om een C-klasse cabrio te kunnen kopen. Dat is toch de wereld op zijn kop? maanden per jaar kan de kap niet open en je staat dagelijks uren aan te schuiven...? Misschien kun je een Dacia Logan van EURO 7k kopen en met de overige EURO 43k genieten van het echte leven zoals reizen, lekker eten, vriendschap, liefde bedrijven, ontwikkeling, cultuur....en heel veel vrijheid omdat je geen hoge rekeningen moet betalen. Mij interesseert het niets waar mijn partner, vriend, kennis of collega mee rijdt..dat vind ik zo zielig.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws