Opel verjongt Meriva, propt er nieuwe 1.6 diesel in

Opel-Meriva-2013-facelift

De Opel Meriva gaat al sinds 2010 mee, dus is het volgens de Duitsers tijd voor een mid cycle facelift. Opel kennende, richt die facelift zich vooral op de technische aspecten.

Want waar andere merken bij een facelift vaak oude wijn in nieuwe vaten pompen, doet Opel wel degelijk wat veranderingen aan de Meriva.

Uiterlijk blijft het beperkt tot wat extra chrome en LED's maar onder de kap wordt de 1.7 CDTi vervangen door de nieuwe 1.6 CDTI. Deze voldoet aan de Euro 6 uitstootnormen en maakte zijn debuut in de Opel Zafira Tourer.

Opel-Meriva-2013-facelift

De 1.6 CDTI motorisatie heeft 136 pk en 320 Nm ter beschikking. In combinatie met die motor zou de Meriva 4,4 l/100 km verbruiken, de CO2-uitstoot ligt op 116 g/km. Behalve de nieuwe dieselmotor laat Opel weten dat de 1.4 Turbomotoren tegenwoordig aan een manuele zesbak kunnen worden gekoppeld.

Binnenin heeft Opel het IntelliLink infotainment systeem bijgewerkt. Tegenwoordig beschikt dat systeem over een 7 inch kleurendisplay, stembediening, Bluetooth telefoonbediening en een achteruitrijcamera. De kaart van Europa in het navigatiesysteem kan tenslotte worden bijgewerkt via de USB-ingang.

Opel-Meriva-2013-facelift

De Opel Meriva facelift beleeft zijn wereldpremière op het Brusselse autosalon in januari 2014.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws