Gaat MG auto's bouwen in Nederland?

Volgens een Nederlands dagblad kan MG wel eens haar auto's gaan bouwen in het Nederlandse Born. De interesse is er alvast.

In een interview met 'Het Financieele Dagblad' laat CEO Matt Lei van moederbedrijf SAIC weten dat er interesse is in autoproductie bij VDL Nedcar in het Nederlandse deel van Limburg. De productie in Born zal niet voor direct zijn, want SAIC wil nog wachten tot MG 'veel succes' boekt op de Europese markt.

VDL Nedcar was destijds het centrum voor autorpoductie als het ging om de Volvo S40 en de Mitsubishi Carisma. Na de productiestop van die modellen schakelde de fabriek over op de productie van de Mitsubishi Colt en smart fortwo's om nog wat later MINI's in elkaar te gaan schroeven. Sinds vorig jaar echter staan een paar duizend banen op de tocht nadat de directie aankondigde te gaan stoppen met autoproductie.

De elektrische ZS is het eerste model van MG dat in heel Europa verkocht wordt. Dat model doet het naar eigen zeggen erg goed en ook van de hybride EHS wordt veel verwacht. SAIC hoopt alvast dat MG daarmee in staat is haar marktaandeel uit te breiden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws