Heeft Alfa Romeo deze nieuwe Giulietta nodig? [Render]

Alfa Romeo Giulietta Render 2020

De huidige Giulietta, Alfa's compacte hatchback, zit ondertussen al aan zijn derde opfrisbeurt. Aflossing is dan ook broodnodig. Wat we al weten over de nieuwe Giulietta?

Tien jaar geleden reed de huidige generatie Giulietta het toneel op met - zoals het een Italiaan betaamt - de nodige flair. Het was een eigenzinnig alternatief voor de Volkswagen Golf met bakken emotie en opvallend dynamische prestaties. Het was nooit de meest vooruitstrevende of meest zuinige in zijn klas... maar het was wel een Alfa.

Blijven zingen

Anno 2020 is de huidige Giulietta zijn verhaal eigenlijk uitgezongen. Want waar alle concurrenten een nieuwe hoofdstuk schreven in hun verhaal, vecht de Giulietta door met zijn 10-jaar oude botten. Tijd dus voor een nieuwe! Toch?

Alfa Romeo planning

Wel... bij Alfa wisselen ze vaker van gedacht dan Kim Kardashian van outfit. Initieel zouden we dit jaar een nieuwe Giulietta te zien krijgen, ondertussen heeft Alfa aan investeerders laten weten dat de huidige in 2022 nog maar eens een opfrisbeurt krijgt... twaalf jaar na zijn lancering. Waardoor bovenstaande Giulietta wel eens nooit het levenslicht kan zien.

Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
JRE 10:59
afbeelding van JRE

Alle respect voor de photoshopkunstenaar, maar dit autootje ziet er echt levensmoe uit.

De motorkap moet een stuk lager met lijnen die vanuit de Scudetto starten. En misschien past een Alfa Tonale neus simpelweg niet op een Ford Focus :D

Het meest realistische? De volgende Giulietta deelt een platform met de Astra/308/ ... en het marketingdepartement zal beslissen hoe ze de Alfa zullen positioneren in de markt.

Bart Blavier 20:54
afbeelding van Bart Blavier

Waarom niet ?!

DVS 12:02
afbeelding van DVS

Er zal geen nieuwe Alfa Romeo Giulietta komen. Na de lancering van ''Ultima edizione'', wat laatste editie wil zeggen, stoppen ze volledig met de Giulietta en gaat de focus naar de Giulia, Stelvio en Tonale.

Leo Verreth 11:09
afbeelding van Leo Verreth

Het is niet omdat een auto al 10 jaar op de markt is dat hij niet meer mee kan.
Op vlak van multimedia en de laatste digitale snufjes natuurlijk niet,maar op gebied van rijden wat hetgene is dat echt telt des temeer.
Onze Giulietta 1.4 MultiAir 170 pk geeft bakken rijplezier.
Een Giulia rijdt nog beter maar kost ook meer.
Wij hebben in ons gezin al 9 verschillende merken gehad,maar een Alfa Romeo rijd geweldig!
Het is tenminste geen eenheidsworst zoals tegenwoordig er veel op de markt is.

JRE 10:43
afbeelding van JRE

In dit segment kan je een auto geen 10 jaar op de markt houden. Wat een constructeur wél kan doen is het uiterlijk en interieur volledig veranderen, maar doorgaan met hetzelfde platform.

De Jaguar XF zag er bijvoorbeeld volledig anders uit dan de S-Type, maar was onderhuids zo goed als dezelfde wagen.

Ik ga akkoord met je dat er niets mis is met het rijplezier en de aandrijflijn van een Giulietta, maar FCA had een grondige remake moeten doorvoeren. Er worden nog de helft zoveel Giulietta's verkocht als drie jaar geleden, slechts een kwart van 2012. Dus commercieel kan hij (of zij?) effectief niet meer mee na tien jaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws