10 autoadvertenties met dieren in de hoofdrol

peugeotpigeon1

Dieren en humor in een advertentie, het is een succesvolle formule. Omdat veel merken hilarische reclames hebben die soms enkel lokaal lopen leek het ons fijn om een tiental toppers te verzamelen. Zet je lachspieren al maar aan.

Humor verkoopt, dat weten ze maar al te goed in de reclamewereld. Steek er dan ook nog eens dieren in en je hebt een winnende combinatie. Wij zochten alvast tien advertenties uit waarin dieren een rol krijgen. Sommigen zal je waarschijnlijk kennen, anderen zijn iets onbekender. Wat ze allemaal echter gemeen hebben, is dat ze verdomd goed gevonden zijn. Onze lijst van autoreclames met dieren:

Mazda: Slakkengangetje

car-ad-animals

Ondertussen zitten we aan generatie vier, maar de NC-variant van Mazda liet volgens de advertentie de rest van de wereld maar traag lijken. Daarenboven is het een stevige knipoog naar wagens met turbokracht.

Opel: Bescherm je achterste

car-ad-animals

Een gewaagde reeks van Opel waarin het merk pocht met haar automatische botsingswaarschuwing. En ja, dat hoofd van het jachtluipaard steekt waar je denkt dat het steekt.

Mitsubishi: Stevig als een neushoorn

car-ad-animals

Probeer eens een steviger dier voor de geest te halen dan een neushoorn? Juist ja, onmogelijk. Dat vonden ze bij Mitsubishi ook tijdens het bedenken van deze advertentie voor de Pajero. En nee, ditmaal geen jachtluipaard in zijn achterste...

Seat: Mechanische stier

car-ad-animals

Spanjaarden hebben iets met stieren. Mechanische stieren lijken ons dan weer eerder iets voor Amerika. Al snappen we waarop Seat doelt. De Leon Cupra rijdt zoals een mechanische stier... of zoiets.

Fiat: Red het klimaat

car-ad-animals

Fiat stak een Panda - het dier, niet de wagen - in een 500 en smeet het geheel tegen een muur. De reden? Om aan te tonen dat de 500 goed voor het milieu is. Inderdaad, wij begrijpen er ook geen snars van.

Volkswagen: Compensatiedrang

car-ad-animals

Kleine mannetjes hebben graag groot gerief om mee uit te halen. Al bedoelen ze dat bij Volkswagen niet met deze advertentie. Wel zetten ze de bekende 'power to weight ratio' extra in de kijker voor de Golf GTI Edition 30

Audi: Als een krollende kater

car-ad-animals

Fijne advertentie van Audi om hun cilinderuitschakeling extra in de verf te zetten. Bij volgas is de S7 een waar jachtdier met roffelden V8, bij rustig toeren vormt de Duitser zich om tot een zachte kater met vier cilinders minder.

BMW: Achterwielaandrijving 4 life

car-ad-animals

Tja, vroeger had elke BMW achterwielaandrijving en lachten de Duitsers voorwielaandrijvers uit. Anno 2014 heeft het merk zelf een voorwielaandrijver in het gamma staan. Misschien wel de pijnlijkste reclame van de reeks.

Peugeot: Sneller dan een duif

car-ad-animals

Ooit al eens in de buurt van een duif geraakt met een toeter? Die beesten zijn al opgevlogen voor je nog maar het idee in je hoofd haalt. Met de sportieve 207 RC van Peugeot moet het je wel lukken. Aldus te theorie.

Toyota: Wie lacht met een scheet...

car-ad-animals

Mijn grootvader hanteert al decennialang een befaamde uitspraak: 'wie lacht met een scheet... is gekker dan hij weet'. Wel, dan zijn ze bij Toyota totaal van de pot gerukt. Op een ecologische manier.

Welke advertentie vinden jullie geweldig gevonden?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 22:03
afbeelding van Techno Patat

Hahaha deze pareltjes was ik al compleet vergeten :D!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws