Hoe BMW inzet op duurzaamheid in het verkeer

bmw sourcemap sustainability

Bij BMW vinden ze dat auto's bouwen meer dan alleen maar wat plaatstaal in elkaar schroeven is. De Duitse constructeur kijkt veel breder dan dat en wil ook voor en na de productie een impact hebben op onze maatschappij. Dat doen ze door duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen.

Duurzaamheid is geen nieuw woord bij autoconstructeurs. Het is nodig om daarop in te zetten indien ze willen overleven in een wereld die zich almaar meer bewust wordt van de gevolgen van onze expansie- en consumptiedrang.

lage emissiezone-herkenning

Dat ze voor een vermindering van de CO2-uitstoot gaan is nogal wiedes, dat wordt door Europa opgelegd en kan ons leefmilieu alleen maar ten goede komen. Maar er zijn nog andere vlakken waar BMW het voortouw neemt. Zo zorgen ze er door middel van technologie voor dat hun plug-inhybride auto's volledig elektrisch een Lage Emissie Zone (LEZ) binnenrijden. Het systeem werd 'eDrive Zones' genoemd en is beschikbaar op een hele resem van BMW-producten. Voor de herkenning van de LEZ-gebieden maakt BMW gebruik van geo-fencing via GPS.

BMW eDrive Zones

Zo herkent de wagen de randen van de LEZ en wordt op die manier zoveel mogelijk elektrisch gereden binnen dat gebied. Ook voor de gebruiker wordt het zichtbaar gehouden door de LEZ-zone in een andere kleurentint aan te duiden op de navigatiekaart in de auto. BMW zette om te beginnen een pilootproject op in Rotterdam, al zijn er tegenwoordig al meerdere steden in het 'eDrive Zones'-programma opgenomen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws