Opel op het Autosalon Brussel 2014: van wereldpremière tot concept car

Opel-Autosalon-Brussel-2014

Opel mikt op het Brusselse autosalon op een gevarieerd publiek. Zo vind je er een wereldpremière met de Meriva facelift, is er de Monza Concept en is er ook wat technisch nieuws.

Met dertig auto's op de stand komt iedereen wel aan zijn trekken bij Opel. Zowat 2.500 m² wordt volgezet om het publiek zijn zin te geven. Centraal achteraan vind je de Monza Concept car, die zijn debuut beleefde op de IAA in Frankfurt. De wagen met de enorme vlinderdeuren toont een glimp van de Opels in de toekomst.

wereldpremières en techniek

Maar er zijn ook realistischer aandachtstrekkers. Zo is er de facelift van de Meriva. Naast wat opsmuk voor de buitenzijde krijgt deze kleine monovolume ook de nieuwe 1.6 CDTI onder de kap. Ook de Insignia werd opgefrist en toont naast zijn nieuwe snoet ook een nieuwe variant met de Country Tourer. Met de facelift doet ook hier de 136 pk sterke 1.6 CDTI-motor zijn intrede, naast de nieuwe familie SIDI-turbomotoren. Wie nóg meer vermogen wil, kan terecht bij de vernieuwde Insignia OPC of bij zijn kleinere broer, de Astra OPC.

Opel-Autosalon-Brussel-2014

Verder heeft Opel ook ook voor de Mokka en de Cascada, waarbij de laatste zopas nog van een nieuwe topmotorisatie met 200 pk werd voorzien. De Adam is er voor wie graag met de configurator speelt, de Ampera is er voor de ecobewuste mensen onder ons. Die laatste kan je ook testrijden op het parcours in Paleis 2.

Opel-Autosalon-Brussel-2014

Zwart/Wit

Ook qua speciale modellen kan Opel mee, in Brussel stellen de Duitsers de ADAM White Link & Black Link voor.

De stand van Opel kan je ontdekken in Paleis 5. Alle praktische informatie vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws