Rijtest: Opel Insignia OPC

Rijtest Opel Insignia OPC

Vorig jaar testten we nog de Insignia 2.8 V6 Turbo 4x4. Die was met 280 paarden zeker niet onder bemeten, maar echt kippenvel kregen we er niet van. De Insignia OPC zou daar met zijn 325 pk en sprintje van 6 seconden naar 100 km/u toch veranderingen in moeten brengen.

Rijtest Opel Insignia OPC

En ja hoor, hij brengt daar verandering in. Het begint nog voor je de sleutel hebt omgedraaid. Onze witte Opel ziet er gewoon zeer dik uit. Grote uitlaten, brede banden, 20” velgen en een voorbumper met sabeltandtijger-motief. Vanbinnen zien we hier en daar wat OPC-accenten, maar vooral de gigantische Recaro’s laten ons uitkijken naar het hersenklutsende potentieel van deze Insignia.

Wanneer je plaatsneemt en de V6 ontsteekt, merk je direct dat de saaie stofzuiger uit de gewone V6 Turbo plaatsgemaakt heeft voor een diepe brom. Stationair zien we al een verbruik van 5 L/100km waardoor we maar beter maken dat we aan het rijden zijn. Het eerste dat opvalt is de Insignia OPC niet veel anders rijdt dan de standaard Insignia. Je merkt de grote sloffen wel, maar hij blijft gewoon comfortabel. Ook schakelen gaat met een groot gemak, na de Insignia Ecoflex had ik schrik met dezelfde harde zesbak opgescheept te zitten, maar de zesbak uit de OPC schakelt stukken vlotter dan die uit de ecomobiel.

Rijtest Opel Insignia OPC
Rijtest Opel Insignia OPC

Onderweg proberen we de “Sport” en de “OPC” knop uit, maar hij blijft ten allen tijden comfortabel genoeg. De gasrespons wordt wel een stuk heftiger, en de lichtjes achter de klokken kleuren rood (was de OPC kleur niet blauw?). Het nut van de knoppen op het onderstel, heeft deze schrijver gevoeld, maar niet ten volle. Bij temperaturen rond het vriespunt en Pirelli P-Zero’s wil je het lot niet al te veel tarten. De vierwielaandrijving geeft je nog eens extra gevoel van oneindige grip, waardoor je nog meer op je hoede moet zijn. Ondanks het weer, de banden en het schaarse talent klokten we een respectabele  sprint naar 100 km/u van 6,79 seconden. Daarbij word je ook nog eens goed in de zetels gedrukt, de hoofdpijn aan het einde van de dag neem je er graag bij. Hoewel de remmen natuurlijk de grootste “boosdoener” zijn van de G-krachten. Ze doen hun werk zeer goed, maar we hadden wel wat meer gevoel in de bediening willen leggen. Ook het stuurgevoel is op legale snelheden ver te zoeken, het stuur is veel te licht. Met 325 pk aan je rechtervoet wil je een gevoel van controle en precisie hebben, niet dat van een klein Fiatje.

Rijtest Opel Insignia OPC

Terug aan het cruisen valt ons op dat “de diepe brom” nooit uit de achtergrond verdwijnt. Hij blijft echt op elke snelheid of toerental hoorbaar. Zelfs op 1.500 tpm klinkt het alsof je in een auto rijdt met een iets te hoog Johnny gehalte. 1.500 toeren lijkt zowat de sweet spot als het op cruisen aan komt. Je kan zelfs nog een stuk lager gaan, op 1.000 tpm vertoond hij nog altijd geen kuren. Daarmee steekt hij de loef van de Golf Bleumotion af, die je op minimum 1.100 tpm moet rijden. Ik geef het maar mee, maar het heeft wel als gevolg dat de OPC een stuk zuiniger is dan de gewone 2.8 Turbo met automaat. Na de snelweg stonden we plots op 9,8 L/100 km, toch niet mis voor een 325 pk en 435 Nm sterke 2.8 V6 Turbo in een 1.710 kg zware wagen met vierwielaandrijving. Eerlijk is eerlijk, met wat stadverkeer er bij, steeg het gemiddelde naar 11,6 L/100km. Dat is amper 0,2 meer dan het opgegeven gemiddelde verbruik, waar komt je dat nog tegen? Alvast niet in de ecomobielen.

Rijtest Opel Insignia OPC

Ok, 268 gram CO2 per km is natuurlijk niet echt eco. Maar veel Insignia’s OPC ga je niet in het straatbeeld tegenkomen. Het blijft een kleine niche en hij is meer een showcase van wat Opel kan, hij moet dus onrechtstreeks voor verkopen van de Insignia zorgen. Toch heeft Opel er een zeer concurrentieel pakketje van gemaakt. Hem met de Audi S4 en BMW 335iX vergelijken zou misschien net wat te ver gaan. Maar de Audi A4 3.2 V6 Quattro(€ 42.700) en de BMW 330iX(€ 43.000) komen qua prestaties wel veel dichter in de buurt. De prijzen liggen ook zeer dicht tegen elkaar, met een klein nadeel voor de Opel(€ 43.900). Al wordt snel duidelijk dat je bij de 2 premiums, de prijs enorm de hoogte in gaat jagen met de optielijst. Waar je bij de OPC zelfs de grote Recaro zetels standaard krijgt. Moet je bijvoorbeeld bij Audi bijbetalen voor cruisecontrole en bij BMW voor een sportstuur. Ik twijfel er niet aan dat de premiums betere wagens bieden, maar voor deze kleine niche, is de OPC toch wel de prijspakker.

Rijtest Opel Insignia OPC

Tekst: Wim Verboomen
Foto's: Joeri Mertens
Dank aan Opel Belgium

Auteur: Wim
Reacties: 16 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (16)

Plaats een reactie
Karel 14:15
afbeelding van Karel

ik vind hem mooi, wit is net wat overdreven, maar rood of zwart lijkt me wel wat

Gerald 02:09
afbeelding van Gerald

Hij ziet er goed uit misschien wordt dat mijn volgende wagen.groeten
Gerald

Olivier 16:36
afbeelding van Olivier

Heeft toch wel iets. Net de luchtinlaten gaan er wat over als je hem op straat ziet. Kan het trouwens dat ik jullie in Gent heb gezien. Aan de Vooruit bolde er eentje voorbij met een chauffeur die er net niet oud genoeg uitzag om zich een insigna opc te kunnen veroorloven :)
(typo opgemerkt: bluemotion ipv bleumotion)

Anonieme gebruiker 16:37
afbeelding van Anonieme gebruiker

De sneeuw en de zon in combinatie met de goede fotografen bij autofans, geven echt bangelijk beelden. Goed werk mannen!

Olivier 16:38
afbeelding van Olivier

alhoewel, dat was maar enkele dagen geleden. Het zullen die van groenlicht wel zijn geweest

Pieter Aertgeerts 16:40
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Jep, denk ik ook. OPC is al enkele weken geleden getest :)

@Anonieme gebruiker: Bedankt voor de leuke reactie.

Anonieme gebruiker 17:09
afbeelding van Anonieme gebruiker

In die prijscategorie mag je me dan toch de audi of de bmw geven .
liever 2000 euro meer betalen aan opties en wetende dat ik achteraf nog mooi geld van kan krijgen dan een opel die na 2 jaar niks meer in waarde heeft . Zwijgen we nog maar over hun electronica.
Qua voorbumper is het desdaags de trend om audi wat na te apen met de grote grill , zie je bij opel ook weer terug.
Voor een lagere prijs verkies ik dan nog liever de megane rs waar sportiviteit echt tot zen recht komt

Anonieme gebruiker 17:16
afbeelding van Anonieme gebruiker

jep inderdaad
Echte johnnybak zonder personaliteit die we van opel gewoon zijn
Deze wagen ga je zeker tegenkomen op de belgische wegen bestuurt door de zoon van een ex opelarbeider die deze voor een prikje heeft kunnen verschaffen en meestal nog in een getunede versie op de parking van een discotheek.

Gelieve de RS5 binnekort te testen

Wim 19:12
afbeelding van Wim

ik denk dat je voor een Audi of BMW met dezelfde opties tussen de 10k a 15k meer betaald, de exacte berekening komt er aan :)

Anonieme gebruiker 18:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

Geeft deze wagen een waarde aan voor het momenteel verbruik als hij stilstaat? Zoja beginners programmatiefout van Opel. Een auto die stilstaat verbruikt oneindig liter per 100 km, aangezien hij stilstaat... Details, maar toch dingen waar autoconstructeurs volgens mij ook aandacht moeten aan besteden.

Nathan 23:50
afbeelding van Nathan

De VW Passat hier thuis schakelt over naar l/h als die stilstaand draait heb ik juist gemerkt :p.

HotHatch 20:27
afbeelding van HotHatch

<p>Leuke repo ;-)</p>
<p><strong>Edit: foutje aangepast, bedankt</strong></p>

Anonieme gebruiker 15:14
afbeelding van Anonieme gebruiker

zelfs mijn oude astra f gsi had l/h bij stilstaan... dus zeur niet over een tikfoutje van de reporters. de insignia opc is gewoon een super mooie auto die ik liever zou rijden dan de dikste audi of bmw..

mvg een echte opel liefhebber

Anonieme gebruiker 17:28
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ik vind hem veel vetter ogen dan een audi s4 of bm< 335, en met 325 pk en 435 Nm koppel echt wel een concurrent voor deze wagens, voor de prijs hoef je hem niet te laten...

Carlos 18:35
afbeelding van Carlos

Het is lang geleden deze test maar heb zelf de OPC Insignia ook kunnen ervaren en ben het helemaal eens met wat er geschreven wordt! Ik vind hel fantastisch rijden en met de OPC knop aan een zeer leuke gasreactie!
Echter door de te soepele stuurinrichting trilde het stuur zelfs hard! Maar daarom rij je natuurlijk met 2 handen toch zeker met deze type wagens.
Het Johnny gehalte ben ik niet echt eens mee. Deze wagen waar ik mee reed was ook van Opel belgium en had een mat zwart kleurtje (een wrap). De mensen die de wagen kennen zullen zeker nakijken maar eender met een look van: "wou een Insignia OPC."

Als laatste het V6 geluid blijft inderdaad altijd bij en geeft toch telkens een goed gevoel (bij mij althans).

kesteloot 22:31
afbeelding van kesteloot

wow,

1 item te kort
leds in de bumper
( is de volgende aankoop dak doe bij kopen van nieuwe wagen)
- moet wel standaard in de auto zitten - voor latere keuring

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws