Alfa Romeo’s elektrische crossover komt eraan, gaat niét ‘Brennero’ heten

Alfa Romeo Tonale Logo 2023

Het leek al jaren in kannen en kruiken: Alfa Romeo’s compacte, elektrische crossover zou ‘Brennero’ gaan heten… Al lijken de Italianen daar nu toch op terug te komen. Op hun sociale media geven ze namelijk schoorvoetend toe dat ze nog geen passende naam gevonden hebben en vragen ze jou, Alfisten, om hulp.

Alfa Romeo staat aan de vooravond van een heuse metamorfose, want tegen 2027 wil het merk alleen nog volledig elektrische auto’s aanbieden. In een dergelijke ambitie zijn ze allesbehalve alleen, al hoort daar wel één kanttekening bij: momenteel heeft Alfa Romeo nog geen enkele EV. Er is dus flink wat werk aan de winkel, te beginnen met een elektrische, compacte crossover… En dat dat een belangrijk modelletje wordt, merk je al aan hoe de Italianen met zijn naam omgaan.

Italiaanse Jeep Avenger?

Zo circuleren er al jarenlang geruchten die beweren dat de eerste Alfa-EV ‘Brennero’ gaat heten, en dat leek ook maar zo logisch. Die naam zou verwijzen naar de Brennerpas, net zoals de Tonale en de Stelvio ook al genoemd werden naar befaamde Italiaanse bergwegen. Alfa Romeo laat nu echter officieel weten dat het die naam toch niet gaat worden, maar ze zeggen er niet bij waar ze dan wel aan denken. In de plaats daarvan zetten ze de deuren van hun sociale mediakanalen open, waar creatieve Alfisten zelf hun voorstellen kenbaar mogen maken.

Alfa Romeo weet wél al zeker dat de voorlopig naamloze EV in de eerste helft van 2024 op de markt moet komen, en dat die zoals verwacht nog een trapje onder de Tonale gaat staan. Reken met andere woorden op een zuiver elektrisch model in het B-segment, en het toeval wil dat moederhuis Stellantis daarvoor al de ideale basis in handen heeft. Zo speelt Auto van het Jaar Jeep Avenger in diezelfde klasse, die op zijn beurt zijn basis deelt met de Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric en DS 3. Ga er dus maar van uit dat de Alfa met gelijkaardige specificaties over de boeg komt, en zo rest vooral de vraag: wat gaat zijn naam dan worden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws