Officieel: Mercedes CLS facelift gaat voor de details (2021)

Mercedes CLS facelift 2021

Dik drie jaar na zijn debuut is Mercedes’ vierdeurscoupé toe aan een facelift. Een technologie-update kreeg de CLS vorig jaar al, dus nu zitten de nieuwigheden vooral in de details. En in een kleine nieuwigheid op motorvlak.

Een goeie drie jaar geleden, in 2018, liet Mercedes de derde generatie van zijn knappe CLS op de wereld los. De shooting brake werd gelaten voor wat hij was, net als bij de eerste generatie houdt Stuttgart het nu weer alleen bij de originele vierdeurscoupé. Afgelopen zomer kreeg die al een technologie-update. Daarbij paste Mercedes vooral de rijhulpsystemen aan, en kregen het MBUX-infotainmentsysteem en Energizing-comfortsysteem een upgrade.

Mercedes CLS facelift 2021

Nu volgen de visuele tweaks. Zowel de standaarduitvoering Avantgarde als de AMG Line krijgen een nieuwe voorbumper met gewijzigde luchtinlaten, een andere splitter en een hertekend radiatorrooster. Ook de achterkant heeft een nieuw ontwerp, met een andere achterbumper voor de Avantgarde en een kofferspoiler voor de AMG Line. Nieuwe 19- en 20-duimsvelgen zijn eveneens van de partij, net als een nieuwe blauwe koetswerkkleur. Binnenin mogen nieuwe hout- en lederopties niet ontbreken, en krijgt de CLS het stuur van de opgefriste E-Klasse.

Mercedes CLS facelift 2021

Bovenaan het gamma ontsnapt de Mercedes-AMG CLS 53 niet aan de facelift. Ook hij krijgt dus een opgefrist design en het nieuwe stuur, en enkele optiepakketten die de looks verder aanscherpen. Tegelijk introduceert Mercedes een scherper uitgedoste Limited Edition, waarvan het maar 300 stuks bouwt. De 435 pk sterke milde hybride zes-in-lijn onder de motorkap blijft ongewijzigd. Het gewone gamma verwelkomt een nieuwe dieselmotor: de CLS 300 d is een 265 pk sterke 2.0-viercilinder met milde hybride ondersteuning. Het EQ Boost-systeem zorgt daarbij tijdelijk voor 20 pk extra. De CLS 220 d blijft gewoon in het gamma staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws