Officieel: Mercedes Vito maakt achterstand goed met facelift (2020)

Mercedes Vito facelift 2020

Een jaar na de facelift van de V-Klasse krijgt ook de utilitaire variant recht op een update. Die heet nog steeds Vito, en krijgt technologische, visuele en motorische updates.

De gefacelifte Vito is vooral herkenbaar aan zijn nieuwe radiatorrooster met drie zwarte lamellen, die optioneel van een chromen afwerking kunnen worden voorzien. Er zijn enkele nieuwe koetswerkkleuren en velgkeuzes, en ook het dashboard binnenin krijgt een gewijzigde afwerking.

Mercedes Vito facelift 2020

Belangrijker is de geüpgradede veiligheidsuitrusting. De Vito krijgt een actieve remhulp en een adaptieve cruisecontrol, al is de veiligheidsuitrusting optioneel nog uitgebreider. In het interieur introduceert Mercedes een digitale achteruitkijkspiegel, waarbij een camera de klassieke centrale spiegel vervangt. Ook het infotainment krijgt een upgrade, met onder meer digitale radio.

Mercedes Vito facelift 2020

De volledig elektrische variant, de eVito Tourer, krijgt de aandrijflijn van de EQV, de elektrische V-Klasse. Klinkt complex, maar het komt erop neer dat de commerciële versie de aandrijflijn van de versie voor gezinnen krijgt. Dat is een batterij van 100 kWh (waarvan 90 kWh bruikbaar) en een elektromotor van 150 kW (204 pk) en 362 Nm. Het rijbereik zou volgens Mercedes op 421 kilometer liggen.

Voor alle achterwielaangedreven Vito’s introduceert Mercedes tot slot de nieuwe, zuinigere en properdere 2.0-dieselmotor die de oude 2.2 komt vervangen. De oude zeventrapsautomaat wordt nu overal vervangen door een nieuwe negentraps. De Vito’s met de nieuwe 2.0 kunnen vanaf oktober ook worden uitgerust met Airmatic-luchtvering.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws