Werkt Opel aan een elektrische Astra hothatch?

Opel Astra GSI Line 2022

Dat er een elektrische Opel Astra aan zit te komen, is inmiddels oud nieuws. De designbaas van Vauxhall, de Britse tak van Opel, doet ons nu echter dromen over een hothatch-versie van die Astra-e.

Het is alweer twee generaties geleden dat we nog eens een écht snelle versie van de Opel Astra te zien kregen. Zo stond de ‘Astra J’ als driedeurs OPC met maar liefst 280 pk in de catalogus, maar verdween die zonder opvolger in de overstap naar de vorige generatie. Ook de nieuwe Astra komt niet aan dat vermogen, al zit er wel een plug-inhybride aan te komen met 225 pk. Als we de geruchten mogen geloven komt het écht spannende nieuws echter in een elektrisch jasje, want er zou wel eens een hothatch-Astra op stroom in de pijplijn kunnen zitten.

Sportief, of gewoon dynamisch?

In een interview met het welbekende Top Gear heeft de designbaas van Vauxhall, Mark Adams, namelijk het één en ander laten vallen over een snellere Astra. Vauxhall is, voor de duidelijkheid, een zustermerk van Opel dat identieke modellen verkoopt aan de andere kant van het Kanaal. Op de vraag of er een elektrische hothatch op basis van de Astra aan zit te komen, antwoordde Adams dat hun ontwikkelingen inderdaad “in die richting gaan”. De topman nuanceert echter wel door te stellen dat er “een verschil is tussen wat gezien wordt als sportief en dynamisch,” en dat Opel/Vauxhall als merk probeert weg te blijven van “ruwe en agressieve” producten. Of de elektrische hatch dus écht ‘hot’ zal worden is nog maar de vraag, al lijkt het er alleszins op dat de constructeur sportieve vooruitzichten heeft.

Opel Astra GSI Line 2022

Hoewel de elektrische hothatch momenteel nog vrijwel onbegaan terrein is, spelen er wel meer constructeurs met het idee. Zo beloofde Volkswagen ons al een snelle GTX-versie van zijn ID.3, die dankzij twee elektromotoren en zo’n 300 pk sportievere neef Cupra Born nog zou overtreffen. Daarnaast wordt één van de toekomstige elektrische modellen van Alpine een hothatch met Renault 5-looks, en die zou voor 2026 op de markt moeten komen. Wanneer Opel zijn snelle elektrische Astra plant is niet duidelijk, maar de reguliere Astra-e verwachten we in de loop van volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws