Opgepast, Rimac: deze nieuwe, elektrische hypercar wil ook de snelste zijn

Ararkis Sandstorm 2024

Hou je klaar, want er komt misschien wel een nieuwe “snelst accelererende auto ter wereld” aan. Dit is namelijk de Sandstorm, een elektrische hypercar van de Britse start-up Ararkis die in amper anderhalve seconde naar de 100 km/u moet razen… Al doet hij dat voorlopig enkel in de virtuele wereld.

Er moet ooit een punt komen waarop auto’s zo snel accelereren dat het zowat even ongezond wordt als op volle snelheid tegen een muur knallen, toch? Daar trekken elektrische auto’s zich voorlopig alleszins nog niks van aan. Zo herinneren we ons nog de tijd waarin we vers ondergoed moesten gaan zoeken na in 2,7 seconden de 100 aangetikt te hebben in een Tesla Model S P100D en dan moest de Plaid nog komen, die hetzelfde sprintje in 2,3 seconden doet. Zelfs die is echter nog een dikke halve seconde trager dan de snelst accelererende productie-EV ter wereld, want die Rimac Nevera doet het in 1,81 seconden… En zelfs dat moet blijkbaar nog sneller kunnen.

500 virtuele kilometers

Dat is althans wat Ararkis beweert — en nee, je bent hier niet plots in een licht dyslectische spin-off van de Dune-films beland. Ararkis is namelijk een Britse start-up die zopas zijn eerste stapje in de autosector gezet heeft, en dat stapje kan tellen. Zo ziet hun Sandstorm er niet alleen futuristisch uit maar belooft hij ook bloedstollende prestaties neer te zetten. De 0-naar-100 km/u moet bijvoorbeeld al achter de rug zijn in 1,5 seconden, oftewel 31 honderdsten sneller dan recordhouder Rimac Nevera. Nadien zou de Ararkis doorgaan tot een top van 300 km/u, waarmee hij niet in de buurt komt van de Rimac maar toch nog steeds ergens bovenaan de lijst van snelste EV’s zou mogen staan… Want jawel: de Sandstorm is zuiver elektrisch en hoewel de Britten weinig technische details vrijgeven, mogen we wel rekenen op 500 kilometer range uit een 115 kWh-accu.

Ararkis Sandstorm 2024

Dat zijn voorlopig wel 500 virtuele kilometers, want de Sandstorm bestaat nog niet echt. Zo zijn alle afbeeldingen die je hier ziet slechts renderings, dus voorlopig komt het record van de Rimac Nevera nog niet helemaal in het gedrang. Daar belooft Ararkis echter wel verandering in te brengen, want ze willen de hypercar gaan bouwen in een oplage van 20 exemplaren. Hun prijs: een slordige 2 miljoen euro per stuk, alsjeblieft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws