Barnfind in Brussel: 22 peperdure Ferrari’s en Porsches gevonden in pakhuis [VIDEO]

Barnfind Brussel Oldtimerfarm 2024

Je hoort misschien wel vaker van barnfinds maar als er eentje op eigen bodem gebeurt, heb je onze aandacht. Dat geldt al helemaal als de vondst in kwestie uit maar liefst 22 exclusieve Ferrari’s en Porsches in originele toestand bestaat… En jawel: ze kunnen stuk voor stuk de jouwe worden.

Het moet zowat de natte droom van menig autofanaat zijn: de deur van een schuur opentrekken en er een hele collectie stoffige klassiekers achter vinden. Voor zo’n barnfinds moet je echter doorgaans in het buitenland zijn want in ons dichtbevolkte Belgenlandje is er amper een vierkante meter te vinden waar een etmaal niemand over gestruikeld is. Toch duiken er heel af en toe eens pareltjes op, en blijkbaar zelfs op de meest onverwachte plaatsen.

Eén van tien ter wereld

In een pakhuis in Brussel is er namelijk een verzameling klassiekers opgedoken die blijkbaar al decennia onaangeroerd was gebleven. Het gaat om alles samen 22 Ferrari’s en Porsches en het zijn nog niet de minste modelletjes ook. Zo bevat de collectie meerdere Ferrari’s Testarossa en Porsche 911’en Turbo maar het pronkstuk is een Ferrari 365 GT4 BB — oftewel het eerste model van de fabrikant met een twaalfcilindermotor achterin. Dit specifieke exemplaar werd ook nog eens uitgevoerd in het Giallo Modena — knalgeel voor de maten — wat dit één van slechts tien exemplaren ter wereld maakt, en mogelijks de enige in nog originele staat.

De collectie werd eigenlijk al vorig jaar ontdekt, maar werd toen nog onder de radar van ons nieuwsgierigen gehouden. Sindsdien is het Aalterse bedrijf Oldtimerfarm namelijk naarstig aan het werk om alle 22 klassiekers terug rijklaar en vooral verkoopklaar te maken. Zo komen ze vanaf 26 januari in de showroom te staan, al kunnen we over hun prijskaartjes nog niks melden. Dit lijkt ons echter een goed moment om een oude leuze boven te halen: “Als je ’t moet vragen…”

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws