Allen daarheen: Tesla Superchargers vandaag gratis, ook voor niet-Tesla's!

Tesla Superchargers gratis 2023

Hou je vast voor Tesla’s nieuwste stunt — of vooral: ren als een dolle naar je auto als dat toevallig een elektrisch exemplaar is. Alle Europese Superchargers zijn vandaag namelijk gratis om de tiende verjaardag van het netwerk te vieren… En je hoeft er niet eens voor in een Tesla op te dagen.

Op 29 augustus 2013 werd blijkbaar de allereerste Tesla Supercharger op Europese bodem geopend. Daarmee werd het startschot gegeven voor wat inmiddels het grootste snellaadnetwerk van het Oude Continent is, met op het moment van schrijven meer dan 9.000 laadpunten verspreid over dik 660 locaties… En dat is stiekem ook bij ons allemaal geen parate kennis, maar het wordt vandaag gewoon op héél opvallende wijze onder onze aandacht gebracht.

Ook voor niet-Tesla’s

Om zijn tiende verjaardag te vieren heeft Tesla namelijk al zijn Europese Superchargers volledig gratis gemaakt, en dat zonder het vooraf aan te kondigen. Heel wat toevallige passanten zullen dus aangenaam verrast geweest zijn wanneer ze deze morgen stroom gingen tanken, maar intussen verspreidt het nieuws als een lopend vuurtje. Tesla heeft inmiddels laten weten dat de snelladers gratis blijven voor iedereen die zijn laadbeurt ten laatste om 23:59 start op 29 augustus 2023… En met “iedereen” bedoelen we ook écht iedereen.

Tesla Superchargers gratis 2023

Of tenminste, iedereen die er met een elektrische auto komt opdagen. Sinds kort zijn de Superchargers namelijk ook toegankelijk voor niet-Tesla’s en die worden vandaag eveneens meegenomen in de actie. Je krijgt dus ook gratis stroom indien je een concurrerende EV aan één van de palen gaat koppelen; kortom: wij vragen ons af of we morgenochtend zullen beginnen met een nieuwsbericht over hoe lang de wachtrijen vandaag waren bij de 18 Belgische Supercharger-stations.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws