Porsche viert 20 jaar Cayenne met ruige restomod (2022)

Porsche Cayenne Restomod 2022

Je zou het bijna vergeten, maar de Cayenne gaat alweer twee decennia mee. Daar herinnert Porsche ons nu aan door middel van een handjevol restomods op basis van de eerste generatie. En of je nu fan bent van die Cayenne of niet, deze exemplaren mogen er wat ons betreft best zijn.

De Porsche Cayenne siert dit jaar de lijst van modellen die een verjaardag te vieren hebben. 20 jaar geleden besloten de Stuttgarters namelijk dat hun tijd gekomen was om een SUV te produceren, en kwamen ze bewust of onbewust met de eerste van een lange lijn aan performance-SUV’s op de proppen. Dat zetten ze eerder al in de verf met een gamma aan stickers en aanpassingen voor de oer-Cayenne in de Porsche Classic-catalogus. Nu gaan ze echter nog een stapje verder, en het resultaat is deze restomod.

Nieuwe markt

Zoals het een restomod betaamt zijn deze Cayennes dan ook meer dan gewoon gerestaureerd. Ze begonnen hun leven als goed bewaarde Porsche Approved-occasies, maar werden nadien flink wat hoger op hun poten gezet en voorbereid op ruiger terrein dankzij dikke offroadbanden, beschermplaten onder de bodem en handige dakrekken. Elk exemplaar vult dat dakrek op zijn eigen manier, waardoor eentje zelfs met Porsches nieuwe daktent mag pronken. Ook de lakkleur, het stickerwerk en de afwerking verschillen hier en daar aangezien de auto’s gebouwd zijn door twee verschillende partijen. Het project werd namelijk uitgevoerd door de twee Porsche-importeurs van de Verenigde Arabische Emiraten — die van Dubai en die van Abu Dhabi — die er elk vier voor hun rekening mochten nemen.

Porsche Cayenne Restomod 2022

De Cayenne-restomods zijn niet er zomaar om naar te kijken. Zo hebben ze hun nut al bewezen tijdens een persevenement in de woestijn, en worden ze komend weekend ter beschikking gesteld voor offroadritjes met bezoekers op het Icons of Porsche-festival in Dubai. Die regio staat dan ook centraal in dit project, aangezien Porsche er met de Cayenne destijds een nieuwe markt aanboorde. Het is niet duidelijk wat er nadien met de restomod-Cayennes zal gebeuren, al gaat eentje alvast terug naar zijn oorspronkelijke eigenaar. Die wilde zijn originele Cayenne namelijk enkel afstaan aan het project indien hij hem nadien mocht terugkopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws