Elektrische Citroën ë-C3 Aircross is helemaal klaar voor onthulling [VIDEO]

Citroën ë-C3 Aircross teaser 2024

Vind je de nieuwe Citroën C3 wel knap, maar toch net een slagje te klein? Dan is er goed nieuws op komst, want de Fransen hebben een ruimere Aircross-versie op til staan. Die komt niet alleen met zeven zitplaatsen maar ook met een zuiver elektrische aandrijflijn, en lang hoef je er niet meer op te wachten.

Eind vorig jaar trokken ze bij Citroën het doek van hun vierde generatie voor de C3 en daar was iets interessant mee aan de hand. Plots was het model namelijk geen traditionele hatchback meer, maar wel een crossovertje in het B-segment. Die rol was voorheen voorbehouden aan de C3 Aircross maar door de verhoging van de reguliere C3 is die nu overbodig geworden… Of dat zou je toch denken, want Citroën heeft een nieuwe rol gevonden voor die Aircross-variant.

Elektrische zevenzitter

Het merk heeft namelijk een korte teaservideo gedeeld over zijn gloednieuwe, aankomende C3 Aircross en die laat best weinig aan de verbeelding over. Zo herkennen we voorop een bijna identiek neusje aan de reguliere C3 maar daarachter verandert er het een en ander. De Aircross ziet er bijvoorbeeld aanzienlijk langer uit en lijkt ook een rechtere achterpartij te gaan krijgen. Iets zegt ons dan ook dat deze C3 Aircross een stuk ruimer wordt en zelfs met drie zitrijen verkrijgbaar zal zijn, goed voor zeven zitplaatsen. De auto in de video lijkt namelijk flink wat van zijn carrosserie te delen met de zevensits C3 Aircross die nu al in India verkocht wordt, een beetje zoals de nieuwe C3-zonder-Aircross ook verwant is aan de C3 aldaar.

Dat zou betekenen dat de C3 Aircross eveneens een platformgenoot wordt van de pas onthulde Opel Frontera, en dat geeft al een hint naar wat voor aandrijflijnen we mogen verwachten. Zo mag je rekenen op mildhybride versies op benzine maar in de beelden kijken we duidelijk naar een zuiver elektrische variant, getuige het ‘ë’-tje voor zijn naam. Die krijgt vermoedelijk dezelfde elektrische aandrijflijn als de reguliere ë-C3 goed voor zo’n 300 kilometer rijbereik, al is de kans niet onbestaande dat Citroën een iets groter batterijpakket in de langere Aircross kwijt kan. We leren het al morgen, want op 18 april beloven de Fransen het doek van deze nieuwe Citroën C3 Aircross te trekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws