Ineos Fusilier wordt elektrische offroader met of zonder range extender (2024)

Ineos Fusillier teaser 2024

Ineos is klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn automobiele cv. Na het bouwen van een duo van klassieke Land Rover Defender-kopieën, gaat het zich nu wagen aan een elektrische terreinwagen. Maak kennis met de Fusilier, desgewenst te krijgen met een range extender.

Zegt iemand Ineos dan denk je ofwel aan chemie, aan één of andere wielerploeg of aan moderne reïncarnaties van de klassieke Defender. Zo bouwt CEO Jim Ratcliffe al sinds 2020 Land Rovers alsof ze voor hemzelf zouden zijn — letterlijk, want de man startte zijn automobiele activiteiten uit ongenoegen over het einde van de oer-Defender. Inmiddels hebben ze met de Grenadier en de Quartermaster al een gesloten versie én een pick-upversie in de catalogus maar nu is het tijd voor iets dat de Defender zelf nog nooit kreeg: een EV.

iets minder blokkig

Dit is namelijk de Ineos Fusilier en we zeggen het er maar meteen bij: dat is niét gewoon een Grenadier zonder BMW zes-in-lijn. In de plaats daarvan gaat het duidelijk om een compacter model, al verklappen de Britten nog niets over de precieze afmetingen. Ook het design werd ietwat gemoderniseerd en noem ons gerust advocaat van de duivel, maar wij zien hier stilaan meer van de nieuwe Defender in dan van de oude. Zo pakt de Fusilier uit met een iets glooiender, gestroomlijnder koetswerk — of toch voor zover dat mogelijk is voor een lekker blokkige offroader.


Die extra stroomlijn zit daar natuurlijk niet zomaar want jawel: de Fusilier wordt zuiver elektrisch… Of toch ongeveer want indien je nog niet klaar bent om helemaal aan de stekker te gaan, zal Ineos ook een versie met een klein verbrandingsmotortje als range extender aanbieden. Hoe klein dat motortje of hoe groot de accu worden, verklapt de constructeur nog niet dus voorlopig blijft het bij kijken. Ineos zit namelijk nog middenin het testwerk samen met het Oostenrijkse Magna Steyr — die je misschien kent van die andere iconische offroader: de Mercedes G-Klasse. Omstreeks 2026 moet de Fusilier klaar zijn voor productie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws