Nieuwe Dacia Spring staat klaar voor onthulling later deze maand

Dacia Spring teaser 2024

Het is bijna zover: nog deze maand gaat het doek van een nieuwe Dacia Spring… Of op zijn minst van een facelift, want daarover blijven de Roemenen voorlopig cryptisch. Eén ding is echter zeker: het elektrische modelletje zal flink wat nieuwe technologie krijgen.

Je kan ervan vinden wat je wil, maar de Dacia Spring bezorgde de autosector bij zijn lancering in 2021 een stevige elektroshock. Plots stond daar namelijk een zuiver elektrische auto voor nog geen 16.000 euro en hoewel hij piepklein en tergend traag was, bleek de Spring wel bruikbaar genoeg voor je dagdagelijkse boodschappen. Daar deed Dacia vorig jaar nog een schepje bovenop met de lancering van de sterkere ‘Extreme’-versie en hoewel die iets duurder werd, was hij met ocharme 17.690 eurootjes nog steeds de goedkoopste échte elektrische auto op de markt… Maar zelfs dan was Dacia eigenlijk nog niet klaar.

Nieuw of niet nieuw?

Binnenkort trekken de Roemenen namelijk het doek van naar eigen zeggen een gloednieuwe Spring, en dat zouden we bijna gaan geloven ook. Zo delen ze alvast een eerste plaatje van het model en daarop zien we zijn silhouet in verduisterde vorm. Dat silhouet lijkt op het eerste gezicht niet volledig overeen te komen met dat van de Spring zoals we die nu kennen, kijk maar naar de iets schuiner geplaatste achterruit en de blokkiger vormgegeven neus. Dat is echter niks dat een andere achterklep, frisse koplampen en een nieuwe motorkap niet zouden kunnen teweegbrengen, dus voorlopig hebben we er nog steeds het raden naar of het hier over een gloednieuwe auto dan wel over een doorgedreven facelift à la Renault Zoe gaat.

Dacia Spring teaser 2024

Eén ding is echter zeker: de Spring zal uitpakken met heel wat nieuwe veiligheidssnufjes. Dat weten we niet zozeer omdat Dacia dat zegt, maar vooral omdat het moét. Midden dit jaar past de Europese Unie namelijk zijn veiligheidsvereisten voor nieuwe auto’s aan en in zijn huidige vorm beantwoordt de Spring daar niet helemaal aan. Terwijl ze dan toch bezig zijn, kunnen ze misschien zowel de aandrijflijn en accu een kleine boost geven want met modellen als de Citroën ë-C3 en de aankomende elektrische Fiat Panda en Volkswagen ID.1 op de loer, kan de Dacia Spring maar beter voorbereid zijn. We leren het tijdens het Autosalon van Genève, dat plaatsvindt van 26 februari tot 3 maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws