Alpine plaagt met “A290_Bèta”: elektrische hothatch komt eraan

Alpine A290_Bèta 2023 teaser

Alpine bevestigt nog maar eens wat we eigenlijk al wisten: er komt een elektrische hothatch aan. Voor we die te zien krijgen is het echter de beurt aan een conceptcar — of noem het gerust een “bèta-versie”… En zo weten we meteen al hoe de productievariant van dit stroombommetje gaat heten.

Willens of nillens, ook Alpine wordt binnenkort een zuiver elektrisch merk. Dat verklapten ze eerder al wanneer ze een voorsmaakje gaven van hun toekomstige droomgarage. Daarin stonden namelijk drie aankomende EV’s: een forse crossover, een sportwagen à la Alpine A110 en een hothatch. Die laatste blijkt nu de eerste te gaan worden die we ook echt te zien krijgen, of toch ongeveer…

Proefversie voor hothatch

Alpine heeft namelijk twee plaagplaatjes gedeeld die de komst van een elektrische hothatch aankondigen, al gaat het voorlopig wel om een conceptcar. Dat merk je meteen aan de naam die op één van de beelden te zien is: A290_β of — voor ons klaviergemak — A290_Bèta. In de softwarewereld wordt de Griekse letter bèta namelijk vaak gebruikt om een soort proefversie aan te duiden, en precies dat moet deze showcar worden voor de aankomende hothatch op stroom. Daardoor weten we dus wel al dat de productieversie als A290 door het leven zal gaan, waarbij het eerste cijfer volgens Alpine naar het formaat van de auto verwijst terwijl de ’90’ binnenkort op al zijn multifunctionele voertuigen zal kleven.

Alpine A290_Bèta 2023 teaser

Hoe binnenkort is dat dan? Wel, Alpine trekt het doek van deze A290_Bèta op 9 mei maar op een productieversie is het wachten tot 2024. Stiekem weten we daar wel al verrassend veel over, want de Alpine A290 wordt technisch verwant aan de elektrische Renault 5. Reken dus op een B-segment EV met een accu van zo’n 50 kWh en een multilink-achteras om dynamisch rijgedrag te verzekeren. In tegenstelling tot die Renault zal de Alpine wel pronken met meer vermogen, en zo krijgt die volgens de geruchtenmolen de 218 pk sterke elektromotor van de Renault Mégane E-Tech mee. Dat moet genoeg zijn om je mee te amuseren, of toch als Alpine het gewicht weet te beperken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws