Weg vertrouwen: interieur Tesla Cybertruck gelekt tijdens event voor investeerders

Tesla Cybertruck Interieur gelekt 2023

Even geleden nodigde Tesla zijn vertrouwelingen uit om de toekomstvisie van het merk te ontdekken, maar echt te vertrouwen waren die blijkbaar niet. Ergens op het terrein had de constructeur namelijk een Cybertruck laten rondslingeren, en één van de aanwezigen wist erin te klimmen om deze foto’s te schieten.

De Tesla Cybertruck heeft — net als de Tesla Roadster, overigens — iets van een mythische status in autoland. Sommigen geloven er namelijk in, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat het bizar ogende gevaarte nooit ofte nimmer onze wegen zal betreden. Zijn onwaarschijnlijke design is daarin trouwens niet hun enige argument, want Tesla belooft de Cybertruck al sinds 2019 maar moest de lancering keer op keer met een jaartje uitstellen. Met al die anticipatie kan je je dus wel voorstellen wat er gebeurt wanneer je de elektrische pick-up op een terrein vol Tesla-fans achterlaat, en hen vriendelijk vraagt om er geen foto’s van te delen.

De betere Yoke

Inderdaad: maak kennis met het gelekte interieur van de Tesla Cybertruck zoals verschenen op de website van de club-die-al-vier-jaar-op-zijn-honger-zit, beter bekend als de Cybertruck Owners Club. Zo krijgen we inkijk in de cabine, die het op z’n Tesla’s minimalistisch aanpakt. Reken dus niet op een tellerpartij noch op pinker- en ruitenwisserhendels achter het stuur, en ook een pook voor de aandrijflijn lijkt te ontbreken. Verder valt vooral het vierkantige stuur op, dat doet denken aan een bruikbaardere versie van de Yoke uit de Plaid-modellen. Zo zijn ook hier de richtingaanwijzers geïntegreerd in het stuur, net als de knoppen voor de ruitensproeiers en de grootlichten. Kijken we verder naar voor, dan vinden we een gigantische leegte onder de voorruit met daarnaast twee even groteske A-stijlen. Als dat maar geen te grote dode hoeken oplevert…

Tesla Cybertruck Interieur gelekt 2023

De foto’s lijken te zijn genomen tijdens een event voor Tesla-investeerders dat eerder deze maand plaatsvond. Daar deed topman Elon Musk het boekje open over de toekomstvisie van het merk, en verklapte hij dat er dit jaar twee belangrijke nieuwigheden onthuld worden. Van één daarvan toonde hij het silhouet, en dat wordt naar alle waarschijnlijkheid een uitgebreide facelift voor de Model 3. Over het tweede aankomende model gaf hij minder prijs, maar de kans zit er dik in dat het daar om de Cybertruck gaat. Na het zoveelste uitstel beloofde Tesla namelijk dat die in 2023 in productie zou gaan… Dus misschien gaat het toch écht gebeuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MaxiJ 09:36
afbeelding van MaxiJ

Op Mars zijn voorlopig nog geen fietsers. Die dode hoek is minder belangrijk dan. De cybertruck moet ook op Mars dienst doen later

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws