Officieel: Suzuki Swace is weer helemaal mee na technische update (2023)

Suzuki Swace update 2023

Dit nieuwsberichtje is er eentje voor de formaliteit: de Suzuki Swace krijgt een technische update. Onderhuids was die voorheen namelijk al identiek aan de Toyota Corolla, dus het mag weinig verwonderen dat ook de wijzigingen die van het tweelingbroertje volgen. Dat geldt niet alleen op technisch, maar ook op visueel vlak.

In 2020 pakte Suzuki uit met twee nieuwe modellen, die stiekem helemaal geen nieuwe modellen waren. Zo was de Across gewoon een Toyota RAV4 die je enkel met plug-inhybride techniek kon krijgen, en bleek de Swace niet veel meer dan een Corolla Touring Sports met wat extra standaarduitrusting. Die laatste kreeg bij Toyota even geleden een update die de aandrijflijn wat meer vermogen en efficiëntie bedeelde, dus twee keer raden met welk nieuws Suzuki nu uitpakt.

Meer power, meer nepuitlaten

Inderdaad: maak kennis met de vernieuwde Suzuki Swace! Die herken je van buitenaf aan zijn nieuwe koplampen en achterlichten met uitgebreider LED-signatuur, al moet je daarvoor — net als bij de Corolla overigens — wel gaan shoppen in de hogere uitrustingsniveaus. Ieder exemplaar krijgt wel een nieuw onderpaneel mee in de achterbumper, met voortaan zowaar twee chroomaccentjes die de indruk van stoere uitlaten moeten wekken. Verder leent Suzuki ook het nieuwe bestuurdersdisplay van zijn landgenoot en wordt het aantal USB-C-poortjes in de cabine uitgebreid tot vier stuks, maar dan hebben we het belangrijkste natuurlijk nog niet gehad.

Suzuki Swace update 2023

Onderhuids wordt de Swace namelijk voorzien van Toyota’s nieuwste generatie van hybridetechnologie, waarvoor we je gewoon zouden kunnen doorverwijzen naar het nieuwbericht over de Corolla. Dan mag je echter wel niet te ver doorlezen, want de Suzuki houdt het als vanouds op de 1.8-motorisatie en laat de sterkere 2.0-literversie voor wat hij is. Die ene aandrijflijn ziet zijn vermogen echter wel toenemen van 122 naar 140 pk, waardoor je Swace nu naar de 100 km/u snelt in 9,4 in plaats van 11,1 seconden. Je zou bijna gaan snappen waarom die twee nepuitlaten op de kont kleven...

De prijzen van zijn vernieuwde Swace communiceerde Suzuki voorlopig nog niet, maar verwacht dat die niet ver zullen afwijken van de huidige basisprijs van 33.499 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws