Officieel: elektrische Opel Mokka krijgt nieuwe naam en groter rijbereik (2022)

Opel Mokka Electric 2022

De zuiver elektrische variant van de Opel Mokka krijgt een update, maar het zijn niet zijn looks die aangepakt worden. Opel buigt zich wel over zowat al de rest, en zo krijgt de crossover meer rijbereik en meer vermogen. Dat alles gaat gepaard met een nieuwe naam, want de Mokka-e wordt de Mokka Electric.

Bij de introductie van een eerste elektrische auto moet ieder automerk waarschijnlijk even diep nadenken over een naam. Dat leidt af en toe tot creatieve uitspattingen zoals de SsangYong Korando e-Motion, al houden de meesten het op een ‘e’-tje voor de naam. Bij Opel kozen ze er echter voor om de ‘e’ na de naam te zetten, en bij een merk wiens modelnamen doorgaans al eindigen op klinkers leidt dat tot vreemde taferelen. Zo had je kunnen denken dat ‘Corsa-e’ een soort archaïsch meervoud was of ‘Combo-e’ je vooral wilde laten schrikken, en zo’n flauwe moppen zijn ze nu beu bij Opel. Daarom veranderen de elektrische modellen nu één voor één van naam, in navolging van de nieuwe Astra Electric.

Sterker en zuiniger

Zo is deze Mokka Electric de tweede die in deze wijziging mag delen, en het blijft niet bij een nieuwe naam. Opel maakt van de gelegenheid gebruik om ook de aandrijflijn een tweede leven te geven, met een nieuwe elektromotor en een grotere accu tot gevolg. Zo brengt de elektrische Mokka voortaan 156 pk en 260 Nm koppel naar de voorwieltjes, tegenover 136 pk voor de update. Die motor is ook zuiniger dan voorheen, en haalt zijn stroom uit een accu van 54 kWh in de plaats van 50 kWh. Daardoor zou je nu 406 kilometer moeten halen terwijl dat bij de oude Mokka-e nog 338 kilometer was. Moet je onderweg toch bijladen, dan kan dat aan de snellader tot 100 kW. Daarmee bereik je terug 80 procent capaciteit in 30 minuten.

Opel Mokka Electric 2022

Net als de naamswijziging komt ook deze technische update allesbehalve onverwacht. Zo zagen we dezelfde aandrijflijn al onder de technisch gelijkaardige DS 3 verschijnen, en mocht ook de Peugeot e-208 al meegenieten van het extra vermogen. Enkel broertjes e-2008 en Opel Corsa-e staan voorlopig nog met de oude componenten in de catalogus. Hoe het met die eerste zit weten we niet, maar in het geval van de elektrische Corsa is Opel waarschijnlijk aan het broeden op een broodnodige facelift. Verwacht binnenkort dus een Corsa Electric met dezelfde, sterkere aandrijflijn én meteen ook Opels iconische Vizor-grille.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws